LimburgActueel.be


STVV dient Antwerp eerste nederlaag toe

STVV dient Antwerp eerste nederlaag toe

25 september 2018 - Rony Maes - Sport - 3800

Lees verder...Maasrun blijft Limburgs plezantste loop

Maasrun blijft Limburgs plezantste loop

25 september 2018 - Rony Maes - Sport - 3740

In Hostellerie La Butte au Bois in Lanaken vond onlangs de voorstelling plaats van de 17de editie van de Maasrun. We vroegen na afloop aan Astrid Puts, Schepen van sport in Lanaken om meer toelichting.

Lees verder...Hubo Limburg United beoogt top 5 in 5de seizoen

Hubo Limburg United beoogt top 5 in 5de seizoen

21 september 2018 - Rony Maes - Sport - 3500

Gisteren vond in Kinepolis in aanwezigheid van pers en heel wat sympathisanten de officiële voorstelling van de nieuwe ploeg en coaches van basketclub Hubo Limburg United plaats. We spraken na de persvoorstelling met voorzitter Maarten Bostyn.

Lees verder...Stadhuis Genk zondag open voor wilsverklaringen orgaandonatie

Stadhuis Genk zondag open voor wilsverklaringen orgaandonatie

20 september 2018 - Redactie - Samenleving - 3600

Ook stad Genk geeft gehoor aan de oproep van het vtm-programma 'Make Belgium Great Again'. Dat vraagt Vlamingen om zich te laten registreren als orgaandonor. Het aantal mensen dat zo'n wilsverklaring laat opmaken, lag de afgelopen jaren al opmerkelijk hoger in Genk. In 2017 lieten 182 Genkenaren zich registreren als orgaandonor, in 2018 tot op heden 67. De wilsverklaring is altijd te downloaden van op de stedelijke website maar nu zondag kunnen Genkenaren tussen 10 en 16u00 ook terecht in het stadhuis.

Lees verder...

Zomervakantie goed voor 1,3 mio overnachtingen in Limburg

Zomervakantie goed voor 1,3 mio overnachtingen in Limburg

20 september 2018 - Redactie - Toerisme - 0000

De Limburgse logiesuitbaters blikken zeer tevreden terug op de voorbije zomervakantie. Met name dankzij het uitzonderlijk mooie weer. Dat blijkt uit een recente bevraging van Toerisme Limburg bij de sector. “Bijna acht op tien logiesuitbaters heeft tijdens de zomermaanden evenveel of zelfs meer gasten ontvangen dan vorige zomer. In juli en augustus hebben naar schatting bijna 325.000 toeristen ‘ingecheckt’ in onze provincie, goed voor ruim 1,3 miljoen overnachtingen en meer dan 125 miljoen euro omzet door verblijfstoeristen", vertelt deputé Igor Philtjens.

Lees verder...

Foutloos WK debuut voor Nicola Philippaerts

Foutloos WK debuut voor Nicola Philippaerts

19 september 2018 - Redactie - Sport - 3670

NNicola Philippaerts en Chilli Willi zijn uitstekend aan de wereldruiterspelen van Tryon begonnen. De Belgische combinatie bleef, net als Niels Bruynseels (Cas De Liberté Z), foutloos tijdens het jachtparcours. Jos Verlooy (Igor) tikte één balk uit de lepels. Pieter Devos (Espoir) moesten bij het ter perse gaan nog springen.

Lees verder...

Limburgers onthullen revolutionaire farma-site

Limburgers onthullen revolutionaire farma-site

19 september 2018 - Redactie - Wetenschap & Innovatie - 3520

Vandaag ronden CSB (een afdeling van het Zonhovense bedrijf Jansen Group) en opdrachtgever Wase Werkplaats het grootscheepse Medipack-project af. In Temse verrees de afgelopen maanden een nieuwe farma-site van 5.000 m2, inclusief 1.750 m2 cleanrooms en bijhorende opslagruimtes, sanitaire voorzieningen en kantoorruimtes. De cleanroom - het stofvrije hart van dit project - wordt meteen één van de grootsten in Vlaanderen. Hier verpakt Wase Werkplaats voortaan goederen voor farma-, zorg- en voedingsgiganten.

Lees verder...

PXL-studenten helpen rolstoelvriendelijke routes ontwikkelen

PXL-studenten helpen rolstoelvriendelijke routes ontwikkelen

19 september 2018 - Redactie - Toerisme - 3500

De stad Hasselt en de gemeente Leopoldsburg schakelen Hogeschool PXL uit Hasselt in voor de ontwikkeling van toeristische routes volgens het Universal Design-principe. Dat houdt in dat zulke routes voor iedereen toegankelijk worden. Zo ontwikkelen de studenten van Toerisme en Recreatiemanagement op vraag van Visit Hasselt een thematische rolstoelvriendelijke route. Deze is een aanpassing van een bestaande wandelroute of de creatie van een nieuwe route binnen de thema’s jenever, smaak, street art, mode, Hasseltse highlights.

Lees verder...

GAIA-onderzoek wijst uit: Zutendaal heeft diervriendelijkste bestuur

GAIA-onderzoek wijst uit: Zutendaal heeft diervriendelijkste bestuur

18 september 2018 - Redactie - Samenleving - 0000

Zutendaal (85%), Nieuwekerken (84%) en Hasselt (82%) mogen prat gaan op het meest diervriendelijke lokale beleid in de provincie Limburg. Hoeselt (50%), Lommel (50%), Tessenderlo (42%) en Bilzen (41%) voeren op basis van de toegepaste criteria het slechtste dierenwelzijnsbeleid. Gemiddeld haalt de provincie Limburg 66%. Dat blijkt uit de website www.kiezenvoordieren.be, gloednieuwe website die dierenrechtenorganisatie GAIA lanceert in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober.

Lees verder...

Economische schade door blokkade Albertkanaal loopt op

Economische schade door blokkade Albertkanaal loopt op

18 september 2018 - Redactie - Economie - 0000

VKW Limburg veroordeelt scherp de stakingsactie die de maritieme vakbonden afgelopen week gevoerd hebben. "Zonder zelf ook nog maar aan de onderhandelingstafel te willen komen, gijzelde men met deze acties talloze bedrijven die van het vervoer over water afhankelijk zijn en in bijzonder ook vele Limburgse bedrijven. Ongezien en ontoelaatbaar."

Lees verder...

Sterk Hades straft flaters Bocholt af

Sterk Hades straft flaters Bocholt af

17 september 2018 - Rony Maes - Sport - 3500

De derby Hades Hasselt-Bocholt kon mede door de jaarlijkse ploegenvoorstelling op heel wat belangstelling rekenen. De thuissupporters zagen hun team opnieuw een blitzstart nemen en na amper een halfuur stond een 3-0 tussenstand op het bord. Uiteindelijk werd het 4-1. We vroegen reacties aan Omar Bennassar van Hades Kiewit Hasselt en Wouter Scheelen van Bocholt VV.

Lees verder...EuroSys wandelt van Houthalen naar Leuven voor Bednet

EuroSys wandelt van Houthalen naar Leuven voor Bednet

17 september 2018 - Redactie - Samenleving - 3530

Afgelopen zaterdag organiseerde EuroSys een sponsorwandeling van hun hoofdzetel in Houthalen naar het gebouw van Bednet in Leuven. Met deze wandeling sluiten ze een jaar aan activiteiten voor de vzw af. De directie van EuroSys en enkele collega's maakten de tocht van maar liefst 53 km en overhandigden het ingezamelde geld aan Bednet.

Lees verder...

Het is weer die tijd van 't jaar: Hasselt kermis!

Het is weer die tijd van 't jaar: Hasselt kermis!

17 september 2018 - Redactie - Actueel - 3500

Van 22 tot en met 30 september vindt op het Kolonel Dusartplein en de Koning Boudewijnlaan in Hasselt één van de grootste kermissen van het land plaats. Met maar liefst 170 zeer uiteenlopende kermisattracties is er voor elk wat wils. De opbouw van de kermis begint vandaag, op maandag 17 september. Vanaf dan is de Koning Boudewijnlaan niet meer bereikbaar voor verkeer. De foorkramers mogen hun standplaatsen innemen vanaf 10u00. De opbouw zal een hele week in beslag nemen.

Lees verder...

Magische seizoensopener @ccha

Magische seizoensopener @ccha

17 september 2018 - Dominique Vreven - Cultuur - 3570

Het cultuurcentrum van Hasselt pakt op 19 en 20 september uit met de seizoensopener Kiss & cry. Het is een verbluffende en wondermooie mix van live dans, film en theater van choreografe Michèle Anne De Mey en regisseur Jaco Van Dormael die al te zien was in meer dan 20 landen.

Lees verder...

BENE-League handbal dit weekend van start

BENE-League handbal dit weekend van start

14 september 2018 - Rony Maes - Sport - 3500

Dit weekend begint de handbalcompetitie in de BENE-League. Zes Belgische en zes Nederlandse teams nemen het, verspreid over 22 speeldagen, tegen elkaar op. De vier beste teams strijden tijdens de Final4 voor de oppergaai, de titel in de BENE-League. Vorig seizoen won Achilles Bocholt voor het tweede jaar deze internationale competitie.

Lees verder...

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139