LimburgActueel.beDit zijn de drie finalisten voor de 'WOMED Award'

Dit zijn de drie finalisten voor de 'WOMED Award'

18 januari 2018 - Redactie - Actueel - 0000

In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Een evolutie - en vooral prestatie - die applaus verdient. Ondernemerschap met 'a woman's touch' is een verrijking voor onze economie. Vrouwen kunnen net zo goed hun eigen zaak runnen als mannen. Of zelfs beter. Dat willen UNIZO en Markant vzw elk jaar in de kijker plaatsen, met de uitreiking van de WOMED Award, wat staat voor WOMen in Enterprise and Development. De drie genomineerden voor de WOMED Award-titel zijn intussen bekend, evenals de vijf genomineerden in de categorie 'Belofte', voor jong gestarte ondernemende vrouwen.

Lees verder...

Yusuke Muranaka bouwt verder aan STVV

Yusuke Muranaka bouwt verder aan STVV

18 januari 2018 - Rony Maes - Sport - 3800

Gisterenavond vond op Stayen de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats. Het moment van welkom door de nieuwe voorzitter Yusuke Muranaka en van afscheid van Roland Duchatelet en Marieke Höfte, die wel voorzitter van NV Stayen blijft. David Meekers, de gedelegeerd bestuurder van STVV, gaf geen toespraak maar sprak wel met Limburg Actueel.

Lees verder...De optimale woning (ver)bouwen begint bij Bouwinnovatie beurs

De optimale woning (ver)bouwen begint bij Bouwinnovatie beurs

18 januari 2018 - Redactie - Actueel - 3500

Al 37 jaar biedt Bouwinnovatie een forum waar bouwheren en bouwprofessionals elkaar in een aangename setting kunnen ontmoeten. Meer weten over nieuwe producten en de expertise van de exposanten? Of wens je meer informatie om je woondroom vorm te geven? Dan ben je op Bouwinnovatie absoluut aan het juiste adres! Hier vind je meer dan 200 toonaangevende bedrijven onder één dak! Lees er alvast meer over bij LimburgActueel!

Lees verder...

Jos Sterk brengt zesde boek uit over Hasseltse cafes

Jos Sterk brengt zesde boek uit over Hasseltse cafes

16 januari 2018 - Dominique Vreven - Cultuur - 3500

Bij de Limburgse uitgeverij Vertelpunt heeft Hasselaar Jos Sterck al zijn zesde boek gepublicieerd rond de geschiedenis van de Hasseltse cafés. In het boek Hasselt Caféstad VI vind je opnieuw talrijke anecdotes over de rijke geschiedenis van de cafés, die zich in een grote populariteit mochten verheugen.

Lees verder...

Nu ook veilige mobiele identificatie voor online overheidsdiensten

Nu ook veilige mobiele identificatie voor online overheidsdiensten

16 januari 2018 - Redactie - Wetenschap & Innovatie - 0000

Inloggen op overheidstoepassingen zoals MyPension en Tax-on-web, is voortaan mogelijk met behulp van een app op je smartphone. De FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) lanceert daarvoor de applicatie itsme. Dat is een gebruiksvriendelijke en veilige app voor de smartphone die het bestaande aanbod vergroot dat de federale overheid de burger aanbiedt om zijn administratie online te beheren.

Lees verder...

Vakantiewoning kopen? Bezoek zeker Second Home beurs

Vakantiewoning kopen? Bezoek zeker Second Home beurs

16 januari 2018 - Redactie - Showbizz & Lifestyle - 2222

Wie wil investeren in een recreatiewoning kan op 27 en 28 januari een bezoek brengen aan Second Home Beurs in MECC Maastricht. Dat is dé plek voor advies over en aanbod van een tweede woning in binnen- en buitenland. Tijdens de beurs delen makelaardijen, agenten, projectontwikkelaars, beheer- en verhuurorganisaties, financiële dienstverleners, hypotheekverstrekkers en juridische en fiscale adviseurs hun kennis over de aanschaf van een tweede huis. Naast 2 succesvolle edities per jaar in Jaarbeurs Utrecht vindt Second Home Beurs dit jaar voor het eerst ook in Maastricht plaats.

Lees verder...

Overpelt betreurt banenverlies bij zinksmelter Nyrstar

Overpelt betreurt banenverlies bij zinksmelter Nyrstar

16 januari 2018 - Redactie - Economie - 3900

Het gemeentebestuur van Overpelt betreurt het nakende banenverlies bij zinksmelter Nyrstar in Overpelt-Fabriek. De directie van het bedrijf kondigde vandaag aan dat binnen het bedrijf 121 banen op de tocht staan. Voor de vestiging in Overpelt, waar 144 mensen actief zijn, worden maximaal 26 jobs bedreigd. Lees er meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Bocholt wordt lijder in Hades

Bocholt wordt lijder in Hades

15 januari 2018 - Rony Maes - Sport - 3950

Bocholt trok in 2de amateurafdeling B als leider in het 2de periodekampioenschap naar Hades, dat met 2 op 12 de winterrust introk. De ploeg van voorzitter Toon Hermans herpakte zich en stuurde de bezoekers met 5-1 naar huis. Reacties kregen we van uitblinker Jens Meeus en coach Mirko Licata van Bocholt VV.

Lees verder...Hasselt maakt buurtnetwerken voor kwetsbare ouderen

Hasselt maakt buurtnetwerken voor kwetsbare ouderen

15 januari 2018 - Redactie - Samenleving - 3500

'Een lokaal net werkt', vanuit deze visie op buurtgerichte zorg bracht Hasselt Zorgstad 6 partners samen en kregen ze groen licht én 20.000 euro van de Koning Boudewijnstichting om lokale buurtnetwerken te vormen rond kwetsbare ouderen. "Met dit project willen we ervoor zorgen dat uiteindelijk elke thuiswonende Hasselaar, ouder dan 80 jaar, een lokaal vangnet heeft van minstens 3 buurtbewoners die in tijdelijke (en acute) situaties kunnen bijspringen."

Lees verder...

Netto beroepsinkomen Limburg laagst en minste stijger

Netto beroepsinkomen Limburg laagst en minste stijger

15 januari 2018 - Redactie - Economie - 0000

Zelfstandigen in Limburg verdienden in vijf jaar tijd 2.679 euro netto jaarinkomen meer. In 2015 was het gemiddelde jaarinkomen 31.717 euro, in 2011 29.038 euro. Maar dat inkomen ligt wel lager dan het nationale gemiddelde, dat in 2015 oploopt tot 32.614 euro. Dat blijkt uit cijfers van meer dan 280.000 zelfstandigen die Sociaal Verzekeringsfonds ACERTA onder de loep nam. Dat vrouwelijke ondernemers aan een inhaling bezig zijn versus hun mannelijke collega's, is een algemene tendens die zich ook in Limburg flink doorzet.

Lees verder...

Celtic Houthalen verrast FS Gelko Hasselt in Alverberg

Celtic Houthalen verrast FS Gelko Hasselt in Alverberg

15 januari 2018 - Rony Maes - Sport - 3500

Celtic Houthalen verraste Gelko Hasselt in zijn eerste wedstrijd van 2018. Het behaalde in de Alverberg een 5-5 gelijkspel. De Portugese aanwinst Paulinho maakte zijn debuut en zorgde voor 2 assists. We vroegen reacties aan coach Carmelo Nieddu van FS Gelko Hasselt en Joren Paulus van ZVK Celtic Houthalen.

Lees verder...Limburg goed vertegenwoordigd bij Temptation Island verleiders

Limburg goed vertegenwoordigd bij Temptation Island verleiders

15 januari 2018 - Redactie - Showbizz & Lifestyle - 3630

Héél binnenkort start het nieuwe seizoen van Temptation Island op VIJF. En geen Temptation, zonder verleiders. Ontdek bij LimburgActueel enkele van de vrijgezellen, die de kunst van het verleiden als geen ander beheersen. Fabrizio (25) bijvoorbeeld, komt uit Houthalen. 'Trouw' bestaat volgens deze Limburger anno 2017 niet meer, en dat zal hij bewijzen. Andrea (23) is woonachtig te Maasmechelen. Hij schat met 3 van de 4 vrouwen aan de haal te zullen gaan.

Lees verder...

Zware sancties voor supporters KRC Genk

Zware sancties voor supporters KRC Genk

15 januari 2018 - Redactie - Actueel - 3600

Dertien supporters van KRC Genk zijn gesanctioneerd met stadionverboden en fikse boetes. Na een wedstrijd in Oostende op 31 mei 2017 stormden ze het veld op en belaagden enkele stewards. Lees er meer over bij LimburgActueel.

Lees verder...

Nieuwe speel- en repeteerplek in hartje Hasselt

Nieuwe speel- en repeteerplek in hartje Hasselt

12 januari 2018 - Dominique Vreven - Cultuur - 3500

Het theatergezelschap Het nieuwstedelijk opent op vrijdag 12 januari samen met Stad Hasselt en de Hogeschool UC Leuven-Limburg een nieuwe theaterzaal in het centrum van Hasselt. DE NIEUWE ZAAL wordt de plaats bij uitstek voor theater, muziek, debat, audio en film. Het wordt naast de vaste uitvalsbasis van Het nieuwstedelijk in Hasselt ook de nieuwe locatie voor Z33 MOOOV/zebracinema en de lezingen A-Z nights.

Lees verder...

Philippaertsen pikken de draad terug op

Philippaertsen pikken de draad terug op

12 januari 2018 - Redactie - Sport - 3670

Na een deugddoende vakantie is de familie Philippaerts terug in België. Een deel van hen voor heel even, want Nicola en Olivier Philippaerts zijn meteen afgereisd naar Bazel waar ze deelnemen aan de vijfsterrencompetitie. Vooraleer ze richting Zwitserland trokken namen ze nog heel even de tijd om terug te blikken op 2017 en vooruit te kijken naar 2018.

Lees verder...

Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139