LimburgActueel.bePXL-studenten organiseren Small Business Projects op Bouwinnovatiebeurs

Door Redactie - 27 januari 2015 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Vorig jaar verkochten vijf PXL-studenten bouw van het bedrijfje BUCO 20.000 magnetische bouwvakkerspotloden, tijdens en in de nasleep van Bouwinnovatie. Dat was goed voor een nieuw verkooprecord in het Vlaamse hoger onderwijs. Ook dit jaar stellen 12 zogenaamde Small Business Projects van PXL-bouwstudenten zichzelf op Bouwinnovatie voor aan het grote publiek. Wederom worden er producten met een groot marktpotentieel aan de man gebracht. Lees er alles over bij LimburgActueel!

PXL-studenten organiseren Small Business Projects op Bouwinnovatiebeurs
Foto: kvds"Ze blijven ons verrassen", aldus PXL-docenten Pina Cimino en Frank Joosten. "Elk jaar denken we dat de creatieve, originele ideeën voor de bouwsector stilaan uitgeput zijn en toch komen er elk jaar studenten met nieuwe producten op de proppen die een grote kans op slagen hebben." Dit jaar zijn de kleine bouwgerelateerde gadgets erg in trek. Zo is er Maclick, een groepje studenten die erin geslaagd zijn om een aftekenpotlood te integreren in een vouwmeter. Of DFF, een bedrijfje dat een speciale sok ontwikkeld heeft die werkmanschoenen binnenin zand- en moddervrij houdt. "We kijken al uit naar hun verkoopcijfers."

Periode van waarheid
Small business projects (SBP's) zijn de miniondernemingen van het hoger onderwijs, gecoördineerd door vzw Vlajo. De studenten doorlopen op één jaar tijd alle fasen van een gewoon bedrijf, in een zo realistisch mogelijke context. Het afgelopen semester hebben de studenten een businessplan uitgewerkt, een startkapitaal verzameld door aandeelhouders te zoeken en hun product technisch vormgegeven. "Nu komt de periode van de waarheid eraan. Ze gaan nu effectief verkopen, beurzen bezoeken, boekhouden en hopelijk voor hen resulteert dat al snel in een mooie omzet en winstcijfers."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150