LimburgActueel.beJeugdvaandel Kuringen 14/18 bereikt Prinses Elisabethbasis op Zuidpool

Door Redactie - 06 januari 2015 - 3500 - Samenleving

Met het project 'Kuringen 14-18' wil documentatiecentrum De Graef het oorlogsverleden van Kuringen onder de aandacht brengen en daar ook jeugd bij betrekken. Dat doet men door jongeren een hedendaags symbool te aan te reiken. Eerder al werd een vaandel door Jos en Erik Nuttin op een berg in Nepal geplaatst en ook adjudant Walter Cumps kreeg een vaandel mee op missie naar de Zuidpool. Afgelopen week, op 1 januari heeft hij die aan de Prinses Elisabethbasis kunnen neerplanten.

Jeugdvaandel Kuringen 14/18 bereikt Prinses Elisabethbasis op Zuidpool"Op Nieuwjaar was de wind sterk genoeg en kwam hij uit de juiste richting. Ik heb snel mijn zondagse hemd en een dikke muts aangetrokken om op de foto te gaan", schrijft de adjudant van het Bataljon Carabinier Prins Boudewijn Grenadiers ons. Het is de bedoeling om tussen 2016 en 2018 ook de Noordpool te veroveren, om zo symbolisch noord en zuid te verbinden. "Als je twee tegenpolen kan verbinden, heb je immers vrede", weet Cumps.

Tijdens de Paardenmarkt (half maart) kan je een bezoekje brengen aan het project in de kerk van de Hasseltse deelgemeente. Middels verschillende opstellingen ontdek je er reeds acties die nog in de pijplijn zitten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139