LimburgActueel.bePXL-studente wint thesisprijs van Stichting tegen Kanker

Door Redactie - 05 januari 2015 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Wendy Mellaerts, studente aan de Limburgse PXL Hogeschool, wordt door de Stichting tegen Kanker met de thesisprijs 2014 gelauwerd. In haar eindwerk bespreekt ze hoe creatieve therapie een aanvulling kan zijn bij de palliatieve behandeling van kankerpatiënten. Naast de noemenswaardige titel ontvangt ze een geldprijs van 1.000 euro.

PXL-studente wint thesisprijs van Stichting tegen KankerDe holistische aanpak die de studente propageert, houdt in dat creatieve vormen van communicatie, zoals beeldende kunst of muziek, toelaten om op een non-verbale manier, emotioneel geladen onderwerpen bespreekbaar te maken. Het succes van deze benadering mag blijken uit diverse internationale onderzoeken.

De bundeling van goede voorbeelden wijst volgens de Limburgse studente erop dat zorgverstrekkers in de palliatieve eenheden de noodzaak aan extra psychosociale zorg voor deze patiënten erkennen. Mellaerts moedigt creatieve therapeuten dan ook aan om hun positieve ervaringen te delen met professionele zorgverstrekkers.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150