LimburgActueel.beJuweelontwerpers PXL-MAD krijgen internationale erkenning

Door Redactie - 10 december 2014 - 3500 - Actueel

Drie docenten en alumni van de opleiding Juweelontwerp en Edelsmeedkunst van PXL-MAD krijgen internationale erkenning. Anneleen Swillen en Karen Vanmol werden geselecteerd voor Talente en Schmuck 2015, en Claudia Hoppe wint de Schmuck Award 2014. Van Anneleen Swillen loopt momenteel de tentoonstelling Beyond Fashion in Antwerpen.

Juweelontwerpers PXL-MAD krijgen internationale erkenning
Foto: product door A.SwillenSchmuck en Talente zijn twee speciale tentoonstellingen die plaatsvinden in het centrum van de Internationale Handwerksmesse München IHM, een internationale beurs voor handwerk die in 2014 129000 bezoekers en meer dan 1000 exposanten telde.

Expo Schmuck is wereldwijd gerenommeerd, met de focus op hedendaagse juweelkunst. Schmuck bestaat sinds 1959 en is daarmee de oudste tentoonstelling over dit thema. Voor de editie van 2015 werden 62 deelnemers geselecteerd uit 620 inzendingen uit 35 landen. Docente Object & Jewellery aan PXL-MAD Karen Vanmol werd voor de tweede keer op rij geselecteerd.

Talente geeft een forum aan jong talent in alle disciplines van het hedendaags kunstambacht. Voor 2015 telt Talente 99 deelnemers uit 32 landen. Oud-studente Object & Jewellery Anneleen Swillen werd voor Talente 2015 geselecteerd. Swillen studeerde in 2014 af als master Juweelkunst aan PXL-MAD. Anneleen Swillen heeft bovendien momenteel nog tot 24 januari een solotentoonstelling in Antwerpen in galerie Beyond Fashion.

Voor beide tentoonstellingen is het een enorme eer en prestatie om te mogen deelnemen. Bij beide tentoonstellingen verschijnt ook een gedrukte catalogus.

De Schmuck Award wordt uitgereikt door Schmuck Magazin, een tijdschrift over moderne juweelkunst die jaarlijks een aantal juweelontwerpers onderscheiden. Voor 2014 waren er een honderdtal inzendingen, waaruit de lezers samen met een vakjury de winnaars mochten aanduiden. Docente en oud-student Claudia Hoppe van PXL-MAD kreeg de eerste prijs in de categorie ‘Klassiek’ met haar armband ‘Blink’. Claudia studeerde in 2002 af als Diplom Designer Produktdesign aan de FH Düsseldorf en in 2011 als master Juweelkunst aan PXL-MAD Hasselt


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150