LimburgActueel.bePXL-IT biedt drone-opleiding voor professionals aan

Door Redactie - 07 november 2014 - 3590 - Wetenschap & Innovatie

Het informaticadepartement van Hogeschool PXL organiseert vanaf 8 november de opleiding 'dronetechnologie voor professionals'. Met de opleiding speelt PXL-IT in op het groeiende aantal dronetoepassingen enerzijds en de ontwikkelingen die plaatsvinden in de hele provincie anderzijds. Om de kwaliteit van de opleiding te garanderen, is er slechts plaats voor 10 deelnemers.

PXL-IT biedt drone-opleiding voor professionals aanMet het kennis- en expertisecentrum EUKA in Genk en met Drone Valley in Brustem mikt Limburg hoog. "Afgelopen voorjaar hebben we een curriculum ontwikkeld dat wordt gedoceerd door onze eigen mensen en door externe experten” zegt algemeen directeur Ben Lambrechts. "De opleiding bevat zowel theorie als praktijk. Er zijn technische vakken, maar tegelijk is er ook ruim aandacht voor alle juridische en ethische aspecten die deze technologie met zich meebrengt."

Kennis van zaken uitwerken
Dagelijks worden meer en meer professionele toepassingen ontwikkeld. Denk maar aan de inspectie van buitengevels bij de conditiemeting van gebouwen, aan de detectie en bestrijding van plantenziektes, aan luchtfotografie en beeldvorming voor archeologie, aan natuurdocumentaires of sportverslaggeving, aan de inschatting van schade bij rampen, aan de levering van producten, enzovoorts. "Deze opleiding moet Limburgse ondernemers en professionals toelaten hun eigen ideeën met kennis van zaken te gaan uitwerken", vult Tim Dupont, lector Dronetechnologie aan.

Voorgeprogrammeerde oplossingen
Business manager bij Flybot bvba Peter Gielen wordt al zeker één van de deelnemers. "We zijn sinds juni 2012 bezig met drones. In die twee jaar hebben wij al met verschillende modellen van multicopters gevlogen. Van de grote hexacopter waar we vandaag de dag mee vliegen tot heel kleine quadcopters die niet groter zijn dan je hand. Voor ons is de opleiding interessant om meer te leren over het programmeerbare gedeelte van de drone. We geloven dat er in de nabije toekomst een groot aantal problemen kan worden opgelost met behulp van voorgeprogrammeerde drones. Om mee op die kar te kunnen springen is kennis van de materie een must."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150