LimburgActueel.beFotografietalent sluit seizoen Kunst in de Kamer van Voka Limburg af

Door Redactie - 05 november 2014 - 3500 - Cultuur

Gisterenavond opende in het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer’ de laatste tentoonstelling van dit seizoen Kunst in de Kamer. Fotografen Meinder Milissen en Julie van der Vaart stelden hun tentoonstelling Reminisce voor. De tentoonstelling, waarin de concepten tijd en herinnering centraal staan, legt de link tussen beide fotografen. Reminisce is nog te bezoeken tot en met 31 december 2014.

Fotografietalent sluit seizoen Kunst in de Kamer van Voka Limburg afDirk Reynders, doctor in Communication sciences en docent aan de MAD – faculty Genk schreef een ode aan Julie en Meinder om de expo in te leiden. Julie van der Vaart en Meinder Milissen studeerden onlangs af als Master in de fotografie aan de MAD-faculty in Genk. Meinder laat zich in haar werk inspireren door het verleden. Regelmatig gaat ze multidisciplinair te werk door fotografie te combineren met elementen uit de schilderkunst.

Julie fotografeert eerder introspectief en wil haar portretten en landschappen ontdoen van tijd en plaats waardoor het getoonde op de foto zich nergens afspeelt en niet op een tijdlijn te plaatsen valt. De tentoonstelling Reminisce legt de link tussen de twee fotografen. Tijd en herinnering liggen hierbij centraal.

Voka – KvK Limburg blikt tevreden terug op een fascinerend jaar Kunst in de Kamer waar jong en oud aan bod kwamen in diverse kunstdisciplines. Het project Kunst in de Kamer werd ook dit jaar mede mogelijk gemaakt met de steun van de provincie Limburg.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150