LimburgActueel.beOndernemende PXL-studenten starten tweede bedrijf Optimatic

Door Redactie - 22 oktober 2014 - 3500 - Economie

Vorig jaar startten PXL-studenten Jens Vermijl en Arne Brebels met Optimise-IT. Dat is een bedrijf dat computers en kassasystemen reinigt en websites bouwt. Nu hebben dezelfde ondernemende studenten een tweede firma opgericht, namelijk Optimatic. Het gaat om een samenwerking met kassaleverancier BC-Matic. Optimatic zal binnenkort de dienst ‘Klik en eet’ uitrollen. Hiermee kunnen klanten online een bestelling plaatsen voor een maaltijd, die dan rechtstreeks op het kassasysteem van de leverancier verschijnt. De uitbater kan de website volledig aanpassen en beheren in verbinding met de kassa.

Ondernemende PXL-studenten starten tweede bedrijf OptimaticHet gaat Jens en Arne voor de wind. “Het evenwicht vinden tussen studeren en ondernemen was een zoektocht. We hadden herexamens, maar hebben op korte tijd zoveel bijgeleerd dat we dit niet zo erg vinden,” stelt Jens Vermijl. “Het belangrijkste is dat we uiteindelijk ons diploma behalen en dat de combinatie haalbaar blijft. We zijn dan ook blij met de faciliteiten die we binnen Hogeschool PXL en binnen de opleiding Toegepaste informatica krijgen en natuurlijk ook met de begeleiding van het PXL-Centrum Ondernemen.” 

Faciliteiten student-ondernemer
Maar er is meer ondernemersnieuws vanuit Hogeschool PXL. Zopas lanceerde de hogeschool een nieuwe website voor het PXL-Centrum Ondernemen. “Er zijn heel wat mogelijkheden voor studenten die een eigen zaak met een studie willen combineren", weet coördinator Karen Ruelens. "Zo hebben we binnen onze hogeschool het statuut student-ondernemer, waarmee studenten faciliteiten krijgen om hun activiteit als zelfstandige te combineren met hun studies. Maar dankzij onze partners kunnen we heel wat meer bieden, namelijk trainingen, workshops en infosessies." 

Activiteiten op maat
Op de nieuwe website van het PXL-Centrum Ondernemen wordt een mooi overzicht gegeven van de mogelijkheden. "We werken echter vooral op maat van de student en sturen na een eerste gesprek bij Centrum Ondernemen ook aangepaste activiteiten en info door die niet voor iedereen toegankelijk zijn.” Omdat er meer nood is aan starters wil Hogeschool PXL studenten ook stimuleren om ondernemer te worden. “Op onze website laten we bijvoorbeeld ook succesverhalen zien, binnenkort ook in filmformaat", aldus Ruelens.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150