LimburgActueel.bePXL-studenten krijgen exclusieve training op Circuit Zolder

Door Redactie - 18 oktober 2014 - 3550 - Actueel

Dit weekend opent Circuit Zolder zijn deuren voor de Belgian Masters. Als aftrap van die autorace kregen een 40-tal PXL-studenten elektromechanica vrijdagochtend een exclusieve blik achter de schermen. Kers op de taart was een ritje in een elektrische wagen. "Het is belangrijk dat het brede publiek een positiever beeld krijgt van de autoracesport. Die hoeft echt niet geld- en energieverslindend te zijn", aldus General Manager Circuit Zolder Thierry Deflandre.

PXL-studenten krijgen exclusieve training op Circuit Zolder"Elektrisch aangedreven voertuigen zijn niet alleen een persoonlijke interesse van mezelf, ze sluiten ook perfect aan bij de leerlijn rond duurzaamheid en clean technology binnen mijn opleiding", lacht opleidingshoofd elektromechanica PXL Patrick Pilat. "We werken de laatste jaren heel veel rond energie-efficiënte technologieën, dus deze uitnodiging van Circuit Zolder was een uitgelezen kans om fun en ernst aan elkaar te koppelen. Een interactieve bijscholing, zeg maar." 

Hands-on praktijktraining
Een veertigtal studenten elektromechanica verzamelden gister omstreeks 9u00 in Zolder. Ook van de partij was een delegatie techniekleerkrachten uit het middelbaar onderwijs en enkele bevoorrechte laatstejaars, op uitnodiging van PXL. Op het programma stond een hands-on praktijktraining over sturingen in race-auto's, verzorgd door race-ingenieurs van het Belgian Audi Team WRT en van PK-Racing Team. 

Toekomst als centrum groene innovatie
"Wij vinden het heel belangrijk dat het brede publiek een positiever beeld krijgt van de autoracesport. Autoraces hoeven echt niet geld- en energieverslindend te zijn", weet General Manager Circuit Zolder Thierry Deflandre. "De duurzame, energie-efficiënte technologieën die in onze wereld gebruikt worden, mogen echt wel eens wat duidelijker in de verf gezet worden. Vandaar dat we in april 2015 een Clean Week organiseren, in nauwe samenwerking met Hogeschool PXL en partners in het middelbaar onderwijs." Er zit ook volgens Deflandre een toekomst in Circuit Zolder als centrum voor groene innovatie en opleiding. 

Jammer van pitspoezen
Hoogtepunt van de ochtend was ongetwijfeld dat studenten, leerkrachten en leerlingen mochten meerijden in een elektrische wagen, in aanwezigheid van Anthony Kumpen en Laurens Vanthoor. De reacties variëren van 'onvergetelijk' tot 'cool'. "Alleen jammer dat de pitspoezen er nog niet zijn", merkt een spitsvondige student op. Alle cursisten trokken tevreden met bovendien een gratis toegangsticket voor de Belgian Masters naar huis.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150