LimburgActueel.beDrie PXL-studentenfirma’s geselecteerd voor Start it @kbc

Door Redactie - 02 oktober 2014 - 3500 - Actueel

Drie student-ondernemers van Hogeschool PXL werden ontvangen via Start it@KBC de komende maanden onderdak en begeleiding voor de opstart van hun bedrijf op CordaCampus. Partners van het project zijn onder andere KBC en Mobile Vikings. Daarnaast staat het Centrum Ondernemen van Hogeschool PXL op het punt een partnership af te sluiten.

Drie PXL-studentenfirma’s geselecteerd voor Start it @kbcBinnen Hogeschool PXL is het PXL-Centrum Ondernemen op korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde. “We hebben het statuut student-ondernemer in het leven geroepen en kunnen faciliteiten bieden waardoor studenten een beter evenwicht vinden tussen hun onderneming en studie. Dankzij onze partners kunnen we hen bovendien begeleiden en inspireren. Ondertussen werken we al samen met Integra advocaten, Unizo, SBB accountants, Ucare, Tobasco, Sofim, Thalento, Fizzle en SCV", legt coördinator Karen Ruelens uit. "Daarnaast organiseren we sessies en workshops om ondernemen te stimuleren, want iedereen is het erover eens dat Limburg nieuwe bedrijven nodig heeft.” 

Spraaktherapie moderniseren
PXL-studenten Guy Tournoy, Mohamed Bouzouf en Adem Gungormus zullen in de komende maanden onderdak en begeleiding krijgen op Corda Campus. Vocary, het startbedrijf van Guy Tournoy, maakt een programma dat spraaktherapie moet moderniseren. “We willen de logopedist voorzien van een digitale database van woorden met bijhorende afbeeldingen. Door extra hulpmiddelen te voorzien willen we de kwaliteit van therapiesessies verbeteren en voorbereidend werk verminderen,” aldus Tournoy. 

Automaat applicatie
De tweede geselecteerde firma is die van Mohamed Bouzouf en Jeroen De Busser. Mohamed legt uit: “We plannen een ondersteunende app te creëeren voor automaten. In België zijn er 170.000 automaten waarvan 50.000 voor frisdrank. Op termijn willen we dat elke automaat wordt uitgerust met onze app. We voorzien ook extra functies. Klanten kunnen op sociale media laten zien wat ze gekocht hebben, en via google-maps kunnen ze op zoek gaan naar de dichtstbijzijnde drank- of broodautomaat. Voor de concrete uitwerking van die app hopen we op ondersteuning en begeleiding van het programma.” Derde starter is Adem Gungormus, die een webshopplatform voor kleinhandelaars wil ontwikkelen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150