LimburgActueel.beStudentenrestaurant PXL zet insectenburger op het menu

Door Redactie - 02 oktober 2014 - 3500 - Actueel

Gister stond Hasselt in het teken van de Student Take Off, met optredens en tal van attracties als benji-jumpen. Maar studenten die een echte uitdaging willen aangaan, moesten niet wachten tot de festiviteiten op het Kolonel Dusartplein. ’s Middags zette het studentenrestaurant van Hogeschool PXL de PXL-Kriebelburger op het menu. Dat is een groenteburger op basis van 33 procent gedroogde en vermalen Buffalo-wormen met een nootachtige smaak. Hogeschool PXL werkt hiervoor samen met voedingsproducent Damhert.

Studentenrestaurant PXL zet insectenburger op het menuIn onze contreien zijn we nog niet vertrouwd met de consumptie van insecten. Hogeschool PXL wil alvast haar studenten bewust maken van nieuwe mogelijkheden op het vlak van voeding. De studentenrestaurants van de hogeschool hebben een traditie in het aanbieden van kwaliteitsvolle, gezonde en lekkere maaltijden. Diensthoofd Rudy Rampelberg gaat geen uitdaging uit de weg. “De PXL-Kriebelburger stond gister op het menu en we organiseren ook een degustatie van Insecta-nuggets. We willen onze studenten laten proeven van nieuwe mogelijkheden in gezonde voeding. Ook in onze catering willen we voortdurend vernieuwen.” 

Alternatieven aan onze voeten
Wereldwijd voeden meer dan 2 miljard mensen zich dagelijks met insecten. Niet zo maar een sprinkhaan hier of een wormpje daar. In totaal kunnen er ongeveer 1.900 soorten op het menu. Van libelle tot tarantula. Ze zijn dus perfect eetbaar en op termijn kunnen we er niet meer omheen. De productie van vlees vormt een steeds groter wordende aanslag op de beschikbare grondstoffen en kan de aanwas van de wereldbevolking niet meer volgen. Alternatieven zijn dus gevraagd. En die liggen letterlijk aan onze voeten. Voor iedere mens op deze planeet leeft er maar liefst 40 ton aan insecten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150