LimburgActueel.beVKW Limburg en Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging sluiten samenwerkingsakkoord

Door Redactie - 23 september 2014 - 0000 - Economie

VKW Limburg en de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging sloten vandaag een grensoverschrijdende samenwerking. Dat deden ze als antwoord op de vraag van Limburgse, Brabantse en Zeeuwse ondernemers naar meer grensoverschrijdende contacten. Beide werkgeversorganisatie hopen zet een impuls te geven aan de sociaal-economische ontwikkeling van de betrokken gebieden en de daar gevestigde bedrijven. De samenwerking zal bovendien ook leiden tot het innemen van meer gemeenschappelijke standpunten in een Europese context.

VKW Limburg en Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging sluiten samenwerkingsakkoordHet akkoord werd vandaag gesloten in de ambtswoning van de Belgisch Limburgse gouverneur in aanwezigheid van de top van beide werkgeversorganisaties, zijnde gouverneur Herman Reynders en deputé Marc Vandeput, de burgemeesters van Eindhoven, Hasselt en Genk. Het behelst een nauwere samenwerking tussen de beide werkgeversorganisaties op drie domeinen, namelijk belangenverdediging, ledenactiviteiten en dienstverlening aan de leden. 

Nieuwe synergie
“Wij zijn zeer tevreden met deze overeenkomst", stelt voorzitter van BZW Peter Struik. "Onze organisaties onderhouden al een tijd goede contacten. Maar deze stap naar gestructureerde en actieve samenwerking zorgt voor een nieuwe synergie op het vlak van grensoverschrijdende belangenbehartiging en ervaringsuitwisseling tussen de leden-bedrijven." 

Kennisintensief
"Onze leden kunnen hier alleen maar wel bij varen", vult voorzitter van VKW Limburg Bas van de Kreeke aan. "We ijveren alle dagen hard voor de verbetering van het ondernemersklimaat en het mee helpen groeien van onze Limburgse bedrijven. Met deze overeenkomst geven we die ambitie ook grensoverschrijdend nog verder vorm." Voor VKW Limburg is dit, na de al eerdere samenwerking met het LWV uit Nederlands Limburg, een belangrijke nieuwe associatie met een innovatieve regio die heel wat kennisintensieve bedrijven telt. "Als ondernemer die zelf actief is in beide landen, besef ik erg goed dat we veel van elkaar kunnen opsteken, in het belang van de beide regio’s", besluit van de Kreeke.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150