LimburgActueel.beMultimediale expo WO I opent in C-Mine Genk

Door Dominique Vreven - 17 september 2014 - 3600 - Cultuur

Nu vrijdag 19 september opent de multimediale WO I-tentoonstelling “Kleine verhalen in een Groote Oorlog” zijn deuren voor het grote publiek in C-mine Genk. Blikvangers zijn een reusachtige black filmbox en 44 immense betonnen Stahlhelmen, van de hand van architect Bart Lens, die de Duitse bezetting in Limburg symboliseren. Het hele project is een initiatief van de provincie Limburg.

Multimediale expo WO I opent in C-Mine GenkDe provincie Limburg wil de herdenking van WO I niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Tot 14 november kan je in C-mine Genk terecht voor een multimediale tentoonstelling. In het midden van het plein staat een reusachtige blackbox. Daarin wordt de Limburgse filmproductie vertoond over de lotgevallen van Limburgers in de Wereldoorlog. 

Symbolische Stahlhelmen  
In de hoofdrollen zien we Laura Verlinden (“De Smaak van De Keyser”), David Cantens (“Marsman”) en Jelle Florizoone (“Noordzee Texas” en “Marina”). Daar rond bevinden zich 44 immense betonnen Stahlhelmen, van de hand van architect Bart Lens, die de Duitse bezetting in Limburg symboliseren. Ze vertellen elk aan de hand van een specifieke QR-code een verhaal uit een Limburgse gemeente. De helmen zullen ook naar iedere stad reizen om daar gepimpt te worden en zullen uiteindelijk allemaal terug samenkomen in Bokrijk. “Ons doel is om de herdenking van de Groote Oorlog en de Limburgse verhalen tot in de huiskamer van elke Limburger te brengen”, aldus gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens. 

Scholen en verenigingen die de tentoonstelling willen bezoeken kunnen best vooraf reserveren via pcce@limburg.be of 011.23.75.75. De tentoonstelling trekt later nog naar het Kolonel Dusartplein in Hasselt (23/01-20/02/2015) en het provinciaal domein Bokrijk (8 mei -7 juni 2015).


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139