LimburgActueel.beExpertisecentrum voor Limburgse lokale besturen van start

Door Redactie - 10 september 2014 - 0000 - Actueel

Het provinciebestuur Limburg start vandaag, samen met de partners VVSG, Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt, de 'Limburg School for Excellence'. Deze unieke samenwerkingsovereenkomst zorgt voor opleiding, vorming en deskundige begeleiding van lokale besturen. “Want deze worden de jongste tijd geconfronteerd met een toenemende complexiteit van de maatschappij en met versnelde reglementaire evoluties. Daarnaast liggen de maatschappelijke verwachtingen hoger", stelt gedeputeerde Ludwig Vandenhove.

Expertisecentrum voor Limburgse lokale besturen van start"De parameters bestuurskracht en bestuursvaardigheden vormen bijna dagelijks de meetlat waarlangs men de capaciteit en competenties van het lokale bestuur afmeet", weet deputé Vandenhove. "Het vermogen om samen te werken, zowel intra - gemeentelijk, intergemeentelijk als interbestuurlijk groeit en wordt nog aangezwengeld door de financiële crisis en de budgettaire beperkingen die daaruit ontstaan." LSX wil hierop een antwoord formuleren en een actueel, vraag-gestuurd, decentraal en op maat gesneden vorming - en opleidingsaanbod voorzien dat direct inspeelt op de verhoging van de deskundigheid en de slagkracht van de lokale besturen. 

Flexibele structuur met garanties
Deze aanpak vraagt niet alleen een continue alertheid en een gefocuste prospectie maar ook een engagement tot het delen van de expertise van elk van de individuele partners. Dit alles steunend op een nauw overleg tussen aanbieders en afnemers. Om de groei en het succes van het samenwerkingsverband maximale kansen te geven en om in het aanbod gaandeweg maatwerk te kunnen introduceren zal, met ondersteuning van het PLOT, een flexibele structuur worden opgezet die één en ander moet garanderen. 

De respectieve partners blijken in elk geval erg enthousiast om in dit samenwerkingsverband hun rol te spelen en een hun deskundige bijdrage te leveren. Door de ondertekening van deze principiële overeenkomst tot samenwerking bevestigen de partners hun engagement formeel.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150