LimburgActueel.beProvincie lanceert film over de Groote Oorlog in Limburg

Door Dominique Vreven - 01 augustus 2014 - 0000 - Cultuur

In het kader van het project ‘Limburg 1914-1918. Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ pakt de provincie de herdenking van 100 jaar Wereldoorlog I aan op een originele en moderne manier. Zo worden menselijke verhalen uit het Limburgse leven gegrepen acht weken lang interactief op Facebook, Twitter, op TV en in de cinema van Kinepolis Hasselt gelanceerd.

Provincie lanceert film over de Groote Oorlog in LimburgDe provincie Limburg start met een online verhaal over ‘Kleine verhalen in een Groote Oorlog’ op Facebook en Twitter. Het fictieve verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten en verhalen. We volgen het levensverhaal van Mathilde Paukens, vertolkt door actrice Laura Verlinden gekend van De Smaak van de Keyser en Baptist Martens die zich gaat aansluiten bij het 11de Linieregiment in Hasselt. Deze rol is weggelegd voor David Cantens (Marsman) en dan is er nog de jongere broer van Mathilde, Isodore vertolkt door acteur Jelle Floorizone (Marina). 

Daarnaast zijn er nog talrijke bijrollen weggelegd voor oa. Sven De Ridder, Steven Boen, Christine Verheyden, Tom de Hoog, Robert de la Haye en Dries Vanhegen. De titelsong van de film wordt vertolkt door de Limburgse pianist Jan Swerts samen met Stijn Meuris. ‘Rode draad door het verhaal is of de personages mekaar nog ooit zullen terug zien en onder welke omstandigheden’ aldus gedeputeerde van Cultuur en Erfgoed Igor Philtjens “ Met de film willen we vooral een menselijk beeld schetsen van de Limburgers aan het front”. 

Al de acteurs zullen terugkeren in een multimediale tentoonstelling die van 19 september tot 14 november te zien zal zijn in C-mine Genk en later in 2015 op het Kolonel Dusartplein en in Bokrijk. De expo zal bestaan uit 44 metershoge duitse helmen in een vormgeving van architect Bart Lens. Aan de film en de expo hangt een kostenplaatsje van 400.000 euro. Meer info op www.limburg1914-1918.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139