LimburgActueel.beNieuwe Volksbond Tongeren legt unieke samen-tuin aan

Door Lieselotte Wröbel - 08 juli 2014 - 3700 - Samenleving

De Nieuwe Volksbond heeft zijn verloederde koer en stadstuin met subsidiëring van de Nationale Loterij omgevormd tot een uniek totaalproject met aandacht voor tuinieren en gezonde voeding. Mede dankzij de werken tot de Bondtuin heeft de organisatie besloten in de toekomst structureel gaan samenwerken met Rimo Limburg en OCMW Tongeren.

Nieuwe Volksbond Tongeren legt unieke samen-tuin aanAchter het ontmoetingscentrum De Nieuwe Volksbond lagen een koer en een verloederde stadstuin. In 2013 ontving de organisatie van de Nationale Loterij subsidies om deze te heraanleggen. Vrijwilligers van De Nieuwe Volksbond, cliënten van de sociale diensten zoals CAW Limburg en CAD hebben er met de hulp van de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren en sociale economiebedrijven Aksie, De Wroeter en Alternatief een pareltje van een 'samen-tuin' aangelegd. De BondTuin is geen gewone volkstuin, maar een uniek totaalproject met aandacht voor duurzaamheid, tuinieren en gezonde voeding. De groenten en het fruit uit de BondTuin worden wekelijks ter plaatse samen verwerkt onder leiding van lokale een diëtiste. Dankzij de bijzondere teeltbakken, speciaal ontworpen door vzw Alternatief in overleg met de ergotherapeute van de Thuiszorgwinkel, kunnen ook mindervaliden aan de slag. 

Structureel samenwerken
De Nieuwe Volksbond is oorspronkelijk gegroeid uit de vrijwilligerswerking van ACW Tongeren. "We hebben de voorbije maanden de werking geëvalueerd en plannen gemaakt voor de komende jaren. De strijd tegen armoede blijft nodig, meer dan ooit. Daarbij blijft vooral kinderarmoede een pijnlijke problematiek. We willen ons op de beste manier organiseren om de grote uitdagingen inzake kwetsbaarheid, welzijn, participatie en diversiteit op te pakken. Daarom gaan we structureel samenwerken met Rimo Limburg en met OCMW Tongeren", vertellen voorzitter Jos Schouterden, voorzitter OCMW Tongeren Johnny Vrancken en directeur Rimo Limburg Stef Vandebroek.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150