LimburgActueel.beHogeschool PXL biedt in primeur opleiding in Apple-programmeertaal Swift

Door Lieselotte Wr÷bel - 26 juni 2014 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Swift is de nieuwe programmeertaal die eerder deze maand door Apple werd aangekondigd op WWDC 2014. Het zorgt voor een revolutie bij het bouwen van Apps op het IOS-platform. De Hasseltse PXL integreert de nieuwe programmeertaal vanaf september in haar postgraduaat mobiele applicatieontwikkeling.

Hogeschool PXL biedt in primeur opleiding in Apple-programmeertaal SwiftSwift is een krachtige nieuwe programmeertaal die ontwikkelaars in staat stelt om gemakkelijker ongelooflijk knappe apps te ontwikkelen. Swift mikt hiermee niet alleen op snellere apps, maar ook op efficiëntie en de eenvoud van bestaande, populaire scriptingtalen om fouten bij het programmeren te vermijden. Bovendien kan het naadloos geïntegreerd worden in bestaande iOS-apps."Het is evident dat Swift geïntegreerd wordt binnen onze module voor iOS-ontwikkeling. Swift is toegankelijker dan Objective-C, waardoor ontwikkelaars gemakkelijker en sneller toepassingen kunnen bouwen", zegt coördinator mobiele applicatieontwikkeling PXL Tristan Fransen. 

Aan de frontlijn
Bovendien zullen ook de nieuwe evoluties bij en rond Microsoft worden geïntegreerd in de opleiding. "En ten slotte zal er ook de nodige aandacht worden geschonken aan de wearable of letterlijk draagbare technologie van Google, zoals de Google Glass", aldus Fransen Het postgraduaat zit aan de frontlijn van de mobiele applicatieontwikkeling. "De uitdaging zit voor ons niet enkel in het bijhouden van de nieuwste ontwikkeling binnen ons vakgebied, maar zeker ook in het snel vormgeven van uitdagende opleidingsmodules die onze studenten toelaten om binnen hun toekomstige bedrijven het voortouw te nemen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150