LimburgActueel.bePXL betrekt gepensioneerden bij schoolwerking

Door Lieselotte Wr÷bel - 25 juni 2014 - 3500 - Wetenschap & Innovatie

Hogeschool PXL wil gepensioneerde docenten en overige personeelsleden een actieve rol laten spelen in haar werking. 'Talent stopt niet op je 65ste', klinkt het in de onderwijsinstelling. Daarom richt PXL een vereniging voor Postactieven op.

PXL betrekt gepensioneerden bij schoolwerkingDe vereniging voor Postactieven van Hogeschool PXL gaat op morgen officieel van start. De doelstellingen zijn tweeledig. "Bedoeling is dat postactieven elkaar ontmoeten op hogeschoolactiviteiten, maar ook daarbuiten", legt medebezieler van het initiatief Eddy Swaeb uit. "Bijvoorbeeld door sportieve of culturele activiteiten te organiseren. Maar belangrijker is dat postactieven de expertise en het netwerk die ze in de loop van hun carrière hebben opgebouwd in diverse domeinen ter beschikking stellen van de hogeschool, en van hun actieve collega's." 

Koesteren
De onderwijsinstelling wil zodoende blijven participeren in de actieve werking op vrijwillige basis, zonder budgettaire belasting en zonder de plaats in te nemen van een actief personeelslid. "We willen onze gepensioneerden de rol van éminence grise laten vervullen", gaat algemeen directeur Ben Lambrechts verder. "Door hun ervaring en hun contactennetwerk kunnen ze een waardevolle bijdrage leveren. We kregen bovendien ook spontane vragen van 60-plussers om actief mee te mogen werken en zoiets moet je koesteren."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150