LimburgActueel.beGoede punten voor opleidingen verpleegkunde

Door - 13 juni 2014 - 3500 - Actueel

De verpleegkunde-opleidingen van Hogeschool PXL en KHLim krijgen een goed rapport. Dat blijkt uit een eindrapport van de Vlaamse Universiteiten- en Hogescholenraad.

Goede punten voor opleidingen verpleegkundeWat PXL betreft was de commissie positief over het programma dat studenten klaarstoomt voor een multidisciplinaire taak als verpleegkundige. Ook de brede inzetbaarheid van afgestudeerden, de sterke studentenbegeleiding, en de nauwe samenwerking met stageplaatsen vond de commissie erg goed. In het rapport kwam ook de sterke tevredenheid van het werkveld tot uiting.

“We hebben een sterk netwerk. We werken goed samen met alle ziekenhuizen en met heel veel organisaties die met zorg bezig zijn. Onze studenten komen sterk in contact met de praktijk, en kunnen van daaruit leren en ervaring opdoen. Een aanpak die ook het werkveld weet te waarderen”, zegt directeur Ben Lambrechts.

Ook de bacheloropleiding in de verpleegkunde van de KHLim behaalde een mooie score op alle onderdelen van de visitatie. Vooral de brede inzetbaarheid van de afgestudeerden en de nadruk die de opleiding legt op praktijkervaring kon de beoordelingscommissie bekoren. Daarnaast waren er positieve geluiden over de manier van leren binnen de opleiding. Ook de structurele verankering van de opleiding met het werkveld leverde applaus op.

Departementshoofd Luc Van Gorp is dan ook terecht fier op deze evaluatie. “We zijn hier als KHLim-Verpleegkunde duidelijk erkend en gewaardeerd in Vlaanderen voor onze onderwijsinnovatie.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150