LimburgActueel.beStudenten PXL leren slechtzienden koken

Door - 12 juni 2014 - 3500 - Actueel

In het Woonlabo van Hogeschool PXL ging er vandaag een opmerkelijke workshop door. Slechtzienden leerden er met behulp van studenten ergotherapie koken.

Studenten PXL leren slechtzienden kokenPXL opende enkele jaren geleden haar woonlabo in het conciërgegebouw van het oud moederhuis aan de Guffenslaan. Bedoeling is er te onderzoeken hoe we met zijn allen zo lang mogelijk, mits de nodige aanpassingen, zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Deze maand organiseren studenten ergotherapie er een kookworkshop “Met de kookworkshop wordt de keuken in het UD Woonlabo in praktijk uitgetest en kunnen participanten ervaren wat de voor- en nadelen zijn van deze keuken”, zegt Woonlabo-coördinator Mieke Nijs.

De workshop heeft ook een tweede doel. “Als toekomstige ergotherapeut trachten wij een persoon instaat te stellen tot handelen, ook met een beperking. Daarom hebben wij gekozen een kookworkshop te organiseren voor personen met een visuele beperking. Op deze manier willen wij hulpmiddelen en technieken aanbrengen, die zij vervolgens in de thuissituatie kunnen integreren om zo de zelfstandigheid te bevorderen.”

Voor deelnemer Stefan Aerts uit Lummen was het alvast een leerrijke ervaring. “Zo vind ik de koelkast met uitschuifbare schappen en het fornuis met de kookplaten naast elkaar in plaats van echter elkaar erg handig”, zegt hij.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150