LimburgActueel.beEducatief centrum opent op abdijsite

Door - 11 juni 2014 - 3500 - Actueel

De abdijsite Herkenrode breidt binnenkort weer uit. Hogeschool PXL en Clavis Uitgeverij bouwen er samen het educatief centrum Willewete uit.

Educatief centrum opent op abdijsite“Samen met Hogeschool PXL willen we de taalontwikkeling en mediawijsheid van kinderen bevorderen. Daarvoor starten we samen met Willewete”, zegt Leon Kustermans van Clavis. “Schoolklassen kunnen er op bezoek komen voor een hele of halve dag vol leerzame en speelse activiteiten. In het weekend voorzien we creatieve activiteiten rond kinderboeken met voorleesuurtjes en knutselworkshops. Leerkrachten kunnen er ook terecht voor navorming en ook (groot)ouders willen we mee in bad trekken. Zij kunnen er leren kinderen te betoveren met boeken en nieuwe media. De abdijsite is alvast de perfecte locatie voor dit project.”

Ook hogeschooldirecteur Ben Lambrechts is laaiend enthousiast. “Nieuwe media zijn niet weg te slaan uit ons dagelijks leven en daar zetten we op school ook sterk op in. Jongeren aanzetten om te creëren: dat is investeren in de toekomst.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150