LimburgActueel.bePXL-studenten BUCO winnen Pakaan-wedstrijd Unizo

Door - 19 mei 2014 - 0000 - Actueel

BUCO, het bedrijfje van vijf PXL-studenten bouw dat onlangs een magnetisch bouwvakkerspotlood op de markt bracht, heeft in Antwerpen de wedstrijd Pakaan van Unizo gewonnen, de opvolger van De Bedenkers. Die prijs levert de studenten Apple-producten ter waarde van 2.500 euro op.

PXL-studenten BUCO winnen Pakaan-wedstrijd UnizoDimitri Van Hemelrijck, algemeen directeur van BUCO: "We hadden er wel stilletjes op gehoopt, maar nu het ook zover is, zijn we echt apetrots: deze prijs betekent heel veel voor ons. Het is de beloning voor maandenlang keihard werken."

Keihard werken dat ook z'n vruchten afwierp, want het magnetische bouwvakkerspotlood bleef ook na de media-aandacht van februari als zoete broodjes verkopen. Van Hemelrijck: "We zitten intussen aan meer dan 20.000 verkochte stuks en een omzet van om en bij de 25.000 euro. Bij de overkoepelende vzw Vlajo hebben ze ons laten verstaan dat dat volgens hun de hoogste omzet ooit uit hun geschiedenis is."

Aan stoppen denken ze bij BUCO niet. "Integendeel", aldus Dimitri Van Hemelrijck. "We hebben als student nu wel veel werk met onze eindstage, maar willen vanaf juli een vennootschap oprichten om onze bedrijfsactiviteiten ook in de toekomst te kunnen voortzetten."

Ook de tweede prijs in Antwerpen ging naar een PXL-groep. De elektronicastudenten van ExtendIR, met hun infraroodverlenger, mochten voor 1.000 euro jaarabonnementen van Mobile Vikings in ontvangst nemen.

Hogeschool PXL

Hogeschool PXL heeft het meest diverse aanbod in Limburg. Binnen 7 departementen en 2 schools of arts organiseert ze 22 basisopleidingen (19 bachelors en 3 masters) en 24 afstudeerrichtingen. Met vele postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen, na- en bijscholingen, congressen en seminaries is Hogeschool PXL toonaangevend in levenslang leren. De 70.000 jaarlijkse bezoekers van PXL-Congress bewijzen dit. Ook in praktijkgericht onderzoek staat Hogeschool PXL ten dienste van het werkveld. De vele expertisecellen van PXL-Research zijn gekend om hun vraaggestuurde no-nonsense aanpak. Met de Universiteit Hasselt werkt Hogeschool PXL doorgedreven samen in Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg. Hogeschool PXL heeft verstigingen in Hasselt, Diepenbeek en Genk, en is tweede thuis voor ruim 7.200 studenten en 875 personeelsleden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150