LimburgActueel.beGenkse bouwgroep Marchetta verwamt woningen met ijs

Door - 19 maart 2014 - 3600 - Actueel

Woningen verwarmen met ijs…het lijkt een tegenstrijdigheid maar de Gense bouwgroep Marchetta is er toch maar mooi in geslaagd. De nieuwe techniek werd door Thuis Best toegepast in woningen in het Vlaams-Brabantse Herent.

Genkse bouwgroep Marchetta verwamt woningen met ijsDe Genkse bouwgroep Marchetta heeft een primeur te pakken. Als eerste verwarmt Thuis Best, de woningbouwer uit de Genkse bouwgroep Marchetta, huizen met ijs. IJs horen we u denken? Inderdaad, IJs! De firma Viessmann ontwikkelde immers een warmtepomp met een ijsreservoir. Die techniek paste Thuis Best toe in woningen in Herent in Vlaams-Brabant.

De vernieuwende techniek biedt heel wat voordelen. Doorgaans werken warmtepompen met verticale boringen tot wel 80 meter diep en daar is een geschikte ondergrond en vaak ook een vergunning voor nodig. Dankzij het ijsreservoir moet men slechts 3 tot 4 meter de grond in, zonder vergunning. Bovendien kan de ton met daarin een buizenstelsel in elke ondergrond worden geplaatst. Wel moet er op het dak van de woning een installatie worden geplaatst om de warmte uit de lucht en de zonnestralen te halen. Een innovatieve techniek die heel wat mogelijkheden biedt.

Meer info: www.marchetta.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139