LimburgActueel.beLimburgs ontwerpersduo Kuppers&wuytens in Modemuseum Hasselt

Door - 05 maart 2014 - 3500 - Cultuur

Ter gelegenheid van de openbare verdediging van haar doctoraat presenteert Karen Wuytens uit Zonhoven samen met productdesigner Jan Kuppers vanaf 8 maart tot 5 april de tentoonstelling ‘kuppers&wuytens in progress’ in het Modemuseum van Hasselt. Het is een symbiose tussen lederwaren en 3D-geprinte objecten.

Limburgs ontwerpersduo Kuppers&wuytens in Modemuseum Hasselt
Foto Kristof VranckenOp vrijdag 7 maart opent in het Modemuseum in Hasselt de tentoonstelling 'kuppers&wuytens in process'. Het is het resultaat van ontwerpen gerealiseerd tijdens een doctoraatsonderzoek aan de UHasselt/MAD-Faculty van 2008 tot 2013  met het label kuppers&wuytens.

Lederwaren,juwelen en objecten in harmonie

In de zomer van 2012 werd vanuit Zonhoven studio kuppers&wuytens gelanceerd met ontwerpen van lederen gebruiksvoorwerpen, juwelen en objecten. Jan Kuppers en Karen Wuytens hebben sinsdien een eigen kenmerkende stijl gecreëerd met accessoires voor hals, arm en tuin. Van 8 maart tot 5 april kan je in het Modemuseum in Hasselt gaan kennismaken met het werk van kuppers&wuytens. Hoewel een techniek als 3D-printen en een oude ambacht als lederbewerking ver van elkaar af lijken te staan, hebben hun ontwerpen toch een gezamenlijk uitgangspunt. Beide Limburgse ontwerpers vertrekken vanuit de essentie van design, namelijk de behoeften van de gebruiker of drager. Hiervoor zoomen ze in op de kwaliteiten van een materiaal of techniek om deze optimaal te gebruiken in hun vormentaal. Het resultaat zijn no-nonsens objecten en accessoires met een inherente schoonheid.

Meer info: www.modemuseumhasselt.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150