LimburgActueel.bePXL-studenten ontwikkelen infraroodverlenger

Door - 28 februari 2014 - 3500 - Actueel

Zes laatstejaarsstudenten elektronica-ICT van Hogeschool PXL hebben een infraroodverlenger ontwikkeld. Dankzij het minuscule toestelletje kun je je dvd-recorder of digibox ook bedienen achter een gesloten kastdeur.

PXL-studenten ontwikkelen infraroodverlenger"We zijn vertrokken van een probleem dat je vooral in designinterieurs aantreft. Mensen willen daar vaak een hele strakke look and feel, met dichte kasten en zo weinig mogelijk bekabeling. Vanaf het moment dat je met afstandsbedieningen werkt, moeten die kasten toch weer open. Wij hebben een klein toestelletje ontworpen dat het infraroodsignaal van je afstandsbediening verlengt, waardoor je de kast met je digibox of dvd-speler gewoon dicht kan laten. Of je hangt het toestelletje op een andere locatie, waardoor je bijvoorbeeld je tv of radio ook van veel verder kan bedienen”, zegt David Bos, PXL-student en algemeen directeur van het studentenbedrijf ExtendIR.

Voor de ontwikkeling werkten ze nauw samen met de bedrijven ACE Electronics (Diest) en Eurocircuits. "Een elektronicaproduct ontwikkelen is niet goedkoop, dus we zijn heel blij dat ook professionele elektronicabedrijven er zelf iets in zien en dat ze ons financieel gesteund hebben, door de kosten van de printplaatjes en de bestukking gedeeltelijk voor hun rekening te nemen. De behuizing van het product is een 3D-print."

Intussen zijn de eerste 20 stuks van de infraroodverlenger de deur uit, tegen een prijs van 17 euro. Hun resterende voorraad hopen de studenten de volgende weken te kunnen verkopen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150