LimburgActueel.beBusinesspark Prinsen in Tongeren in volle ontwikkeling

Door - 06 februari 2014 - 3700 - Economie

Aan de Prinsenweg op het industrieterrein Overhaem wordt er door Futurn momenteel een gloednieuw KMO-park (‘Businesspark Prinsen’) gebouwd.  Op de site van 2,2 hectare is er ruimte voor 4.200 m² nieuwe KMO-gebouwen. Daarnaast zijn er projectgronden vanaf 1.500 m² beschikbaar voor ‘tailor-made’-projecten.

Businesspark Prinsen in Tongeren in volle ontwikkelingDeze investering is een positief signaal in Limburg, dat eenmaal alle units ingevuld zijn, goed zal zijn voor ±50 arbeidsplaatsen. De eerste drie units zijn momenteel al verkocht, concrete interesse is er voor vier units en een tailor made project op een groter vrij liggend perceel. Guy Schiepers, schepen van Economie: “In deze economisch moeilijke tijden is het niet evident om ondernemers aan te trekken. Maar Overhaem beschikt over bijzondere troeven. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor bedrijven die in de ruime regio rond Tongeren actief zijn en de perfecte locatie voor ondernemingen die meer gericht zijn op de Waalse markt.”

Patrick Dewael, burgemeester: “Op een terrein van amper 1 hectare zullen 14 bedrijfsruimtes gebouwd worden. We kiezen er dus voor, eerder  dan ongerept gebied aan te snijden, om onze industriegrond een doordachte en rationele invulling te geven. De eerste drie bedrijven die hier hun zaak willen opzetten zijn inmiddels gekend, het gaat om Rosalies (aan- en verkoop paletten), Constreno (bouw- en renovatiewerken) en Lumotronic (ledverlichting en elektronische componenten).”

Uit onderzoek van UNIZO-Limburg blijkt dat kleine KMO’s of startende bedrijven er moeilijk een geschikte vestiging vinden. Ondernemers laten hierdoor kansen op groei en mogelijkheden om zich beter te organiseren liggen. Het nieuwe bedrijvenpark biedt voor deze ondernemers een geschikte oplossing. Aannemer Mathieu Gijbels uit Opglabbeek bouwt in opdracht van Futurn op de site twee bedrijfsverzamelgebouwen (units van 193 tot 380 m²) en een zone voor grotere bedrijven (vanaf 1.500 m²). In totaal zullen 15 à 20 bedrijven zich hier kunnen vestigen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150