LimburgActueel.beSchool of Safety leidt hulpverleners op

Door - 20 januari 2014 - 0000 - Actueel

Hogeschool PXL, het PLOT en de Provincie Limburg bundelen de krachten in de ŒSchool of Safety. Met dit opleidingsinitiatief willen de partners op een interdisciplinaire manier de eerstelijnswerkers samenbrengen en opleiden rond alles wat met veiligheid en  preventie te maken heeft.

School of Safety leidt hulpverleners opDe ŒSchool of Safety richt zich onder meer op professionals uit de welzijnssector, ambulanciers en brandweer- en politiemensen. "Als het op veiligheid aankomt worden deze mensen in hun eigen domein vaak met gelijkaardige situaties geconfronteerd. Interdisciplinaire vorming, waar de verschillende doelgroepen van elkaar kunnen leren is dan ook van strategisch belang", zeggen gedeputeerde Ludwig Vandenhove en Jacky Vastmans, directeur van het PLOT. Halfjaarlijks zal een vormingspakket aangeboden worden. De eerste cyclus gaat in februari van start, en omvat onder andere vormingen rond conflicthantering, deontologie, sociale media en communicatie met slachtoffers.

Netwerking

"Minstens even belangrijk voor de cursisten is de netwerking. Ze komen uit verschillende domeinen, en kunnen contacten leggen met collega's uit andere sectoren. In crisissituaties kan een goed netwerk een meerwaarde betekenen. Een professional uit de welzijnssector kan bijvoorbeeld al sneller weten hoe het er bij een ambulancedienst aan toe gaat, en hierop anticiperen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150