LimburgActueel.beInternationale erkenning voor opleidingen PXL-Healthcare

Door - 24 december 2013 - 3500 - Actueel

Twee opleidingen van Hogeschool PXL kregen zopas een internationale erkenning van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). De accreditatie volgt op de onderwijsvisitaties. Bijzonder lovend was de commissie over de opleiding Zorgmanagement, met twee excellente beoordelingen. Ook de opleiding Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg scoorde erg goed.

Internationale erkenning voor opleidingen PXL-HealthcareVoor de opleiding Zorgmanagement scoorde Hogeschool PXL excellent voor de samenhang van het programma en studiebegeleiding. Ben Lambrechts: “In het rapport staat dat de studie- en studentenbegeleiding en de informatievoorziening als voorbeeld kunnen fungeren voor andere instellingen. Dat zijn niet mijn woorden, maar wel die van de commissie. Ook is het opleidingsprogramma goed opgebouwd. Voor de studenten is het programma duidelijk, en steekt het logisch in elkaar.”

Kwaliteitszorg

Voor de opleiding Intensieve zorgen en spoedgevallenzorg was de commissie zeer te spreken over het hoge niveau van de afgestudeerden. Ben Lambrechts: “Ze noemen de opleiding een meerwaarde voor de studenten en het werkveld. Ook noteerde de commissie hoge slaagcijfers en weinig afhakers.” Voor deze opleiding kregen de vormgeving van het programma, kwaliteitszorg, gerealiseerd niveau en onderwijsrendement een goede beoordeling. Beide opleidingen zijn bachelor-na-bachelors, en richten zich op studenten die al een professioneel bachelordiploma behaald hebben.

Hogeschool PXL

Hogeschool PXL is de hogeschool met het meest diverse onderwijsaanbod in Limburg. PXL omvat 22 basisopleidingen (19 bachelors en 3 masters) en 24 afstudeerrichtingen, ondergebracht in 7 departementen en 2 schools of arts. Daarnaast biedt PXL een ruim aanbod aan postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen, vele na- en bijscholingen, congressen en seminaries. Die zijn goed voor 70.000 bezoekers per jaar. Met vestigingen in Hasselt, Diepenbeek en Genk is Hogeschool PXL een tweede thuis voor ruim 7.200 studenten en 850 personeelsleden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150