LimburgActueel.beBURO B wint prestigieuze Belgische Prijs voor Energie 2013

Door - 11 december 2013 - 3600 - Actueel

BURO B architectuur en interieurdesign uit Genk heeft de Belgische Prijs voor Energie 2013 gewonnen. De award werd uitgereikt door de Koninklijke Federatie van Architectenverenigingen van België (FAB) in het Paleis voor Schone Kunsten Bozar te Brussel.

BURO B wint prestigieuze Belgische Prijs voor Energie 2013Met het project Stebo, een passiefkantoor in Genk dat met een E-peil van -11 geen gelijke kent, werden BURO B laureaat in de categorie ‘niet-residentiele gebouwen’. Daarbovenop werd het bedrijf ook aangeduid als eindlaureaat van de Belgische Prijs voor Energie 2013.

60 inschrijvingen

De eindjury koos het project uit meer dan 60 inschrijvingen. Vooral de efficiëntie en de doordachtheid in de aanpak van BURO B konden de jury imponeren. “De laureaat verdient de Belgische Prijs voor Energie 2013 omwille van de optimale samenhang tussen de behoeften van het gebouw enerzijds en het 'building integrated PV-system' anderzijds. Het project van BURO B een mooi voorbeeld van doordacht en efficiënt energetisch ontwerpen", aldus de jury in haar eindconclusie. Voor BURO B is de prijs mooi meegenomen en een absolute erkenning voor hun inspanningen inzake energiezuinig ontwerpen van gebouwen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139