LimburgActueel.beHogeschool PXL krijgt antenne op Corda Campus

Door - 06 december 2013 - 3500 - Actueel

Hogeschool PXL mag een nieuwe locatie aan haar lijstje van vestigingsplaatsen toevoegen. Van op Corda Campus, de oude Philipssite aan de Kempische Steenweg in Hasselt, zal de Limburgse hogeschool studenten en ondernemingen dichter bij elkaar brengen.

Hogeschool PXL krijgt antenne op Corda Campus“Corda Campus ontwikkelt zich als hotspot en business community met ‘nieuwe economie‘-bedrijven en organisaties. Hogeschool PXL mag in dat ecosysteem niet ontbreken. Ondernemerschap stimuleer je beter als je tussen de bedrijven zit. Vandaar de keuze voor deze locatie, mede op verzoek van Corda Campus. We vergroten op die manier onze toegankelijkheid voor het bedrijfsleven”, zegt directeur Ben Lambrechts.

Economische helden

Recent werd het PXL-Centrum Ondernemen gelanceerd, waarbij studenten en alumni die een onderneming willen starten actieve ondersteuning krijgen. Dit centrum krijgt nu dus ook een uitvalsbasis op Corda Campus. Naast ondersteunen wil PXL jonge bachelorstudenten ook warm maken voor ondernemerschap. Dit kan via workshops, seminaries, cursussen en pitchevents. “Ondernemers zijn economische helden: ze nemen elke dag opnieuw risico’s met passie en doorzettingsvermogen. We willen onze studenten bewust maken dat ondernemer worden een volwaardig alternatief is voor een job in dienstverband,” verklaart Jean-Pierre Segers, departementshoofd PXL-Business.

Patrick Kestens van LRM en Corda Campus is alvast enthousiast over deze aanpak. “Dit is de enige juiste manier om jongeren de zin voor ondernemen bij te brengen, en bij hen de faalangst en schrik voor risico’s te minimaliseren. We moeten meer aansluiten bij het Amerikaans model voor ondernemerschap.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150