LimburgActueel.beLimburgse gemeenten bereiden WOI-herdenking voor

Door - 06 december 2013 - 0000 - Actueel

In zeker 20 van de 44 Limburgse gemeenten worden nu al projecten en evenementen voorbereid ter gelegenheid van de herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog. Dat blijkt uit de subsidieaanvragen die de provincie Limburg heeft ontvangen. 

Limburgse gemeenten bereiden WOI-herdenking voorHet provinciebestuur heeft dit jaar 200.000 euro vrijgemaakt voor steun aan diverse herdenkingsinitiatieven. “Bij de eerste subsidieronde van de provincie Limburg in april kwamen vier aanvragen binnen, bij de tweede ronde is dat aantal opgelopen tot liefst 29 stuks. De projecten spreiden zich uit over de hele provincie en over de hele herdenkingsperiode”, zegt gedeputeerde van Toerisme Igor Philtjens (Open Vld). 

Educatief

Zowat alle Limburgse WO I-projecten hebben een educatief luik: lesbrieven, educatieve mappen, filmpjes, toneelvoorstellingen of workshops. “Ik vind het belangrijk dat jongeren vanaf het kleuteronderwijs tot in het secundair onderwijs worden betrokken bij de herdenking. Zij mogen nooit vergeten wat er destijds is gebeurd. Ik hoop dat al deze educatieve initiatieven inspirerend zullen werken voor anderen.” Veel projecten hebben ook oog voor de toeristische meerwaarde van het WO I-erfgoed in de provincie. 

Gedeputeerde Philtjens hoopt dat er nog heel wat projecten opgestart worden de volgende jaren. “Ook gewone Limburgers die een interessant verhaal over voorwerp over de Eerste Wereldoorlog hebben, mogen dat nog aanmelden bij het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed”, benadrukt Philtjens. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139