LimburgActueel.beStudenten drijven handel met elkaar

Door - 28 november 2013 - 3500 - Actueel

Hogeschool PXL organiseerde vandaag voor de negende keer de VIRO-beurs. 40 studentenbedrijfjes ontmoetten er elkaar om virtueel handel te drijven.

Studenten drijven handel met elkaarDe beurs is een unieke manier om leerlingen op een realistische manier te laten proeven van het echte bedrijfsleven. “De studenten worden ingezet als actieve werknemers die een fictieve goederen- en geldstroom genereren, maar wel werken met reële documenten. Ze verwerken bestellingen, maken facturen, organiseren acties en promoties, verzorgen de post en e-mail en houden een boekhouding bij. Verder proberen de oefenfirma’s tijdens de beurs zoveel mogelijk andere collega’s naar hun stand te lokken door middel van promoties. Op die manier oefenen studenten vaardigheden en attitudes in verband met handel drijven en contacten leggen met (andere) oefenfirma's”, zegt lector Cara Coenegrachts van Hogeschool PXL.

Ook voor de studenten van het departement PXL-Education is dit een zeer belangrijke ervaring. “Onze studenten leren de theorie om te zetten in de praktijk en omgekeerd. Door deze belevenis zijn de studenten Handel-Burotica van Hogeschool PXL in staat om later in hun lerarenloopbaan zelf virtuele oefenfirma’s of miniondernemingen te begeleiden”, klinkt het.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150