LimburgActueel.beNieuwe Techniek- en Wetenschapsacademie aan KHLim

Door - 15 november 2013 - 3530 - Actueel

De KHLim (Katholieke Hogeschool Limburg) lanceert in januari 2014 een Techniek- & WetenschapsAcademie. Net zoals een jongere naar een muziek- of kunstacademie kan trekken om zijn talenten verder te ontplooien, biedt deze academie kinderen van 8 tot 14 jaar de kans om hun interesse voor techniek of wetenschap op een creatieve manier te botvieren.Een eerste Techniek- & WetenschapsAcademie komt  er in Houthalen, waar de KHLim in het hoofdgebouw van Greenville op de voormalige mijnsite, een lokaal betrekt van 100 m². Dat zal tegen januari ingericht worden met de nodige technische apparatuur. Vanaf dan zullen leraren en studenten  van de Lerarenopleiding er de jongeren de magie van techniek en wetenschappen bijbrengen. Renaat Frans, coördinator wetenschapspromotie: “We willen jongeren niet alleen in de praktijk laten ‘knutselen’. We willen hen ook uitdagen om verder te zoeken naar de technische en wetenschappelijke achtergronden van wat werkt en niet werkt.”

Vakantiekampen

Hugo Meus, docent Techniek aan de Lerarenopleiding van de KHLim, wil op termijn ook andere formules met zijn Techniekacademie uitproberen. “Je hebt bos- of zeeklassen. Waarom geen techniekklassen? We dompelen leerlingen enkele dagen onder in de verschillende facetten van technologie. En we combineren daarbij practica in onze Techniekacademie met bedrijfsbezoeken.” Ook vakantiekampen rond techniek moeten op termijn tot de mogelijkheden behoren.

De KHLim zet zich al jaren in voor de promotie van techniek en wetenschappen in het onderwijs, en meer specifiek in het lager onderwijs. Hugo Meus zette daartoe al jaren geleden de Techniekmobiel op.  De Techniek- & Wetenschapsacademie is een initiatief van de KHLim en krijgt steun van Wetenschapscommunicatie Associatie KU  Leuven. 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139