LimburgActueel.beOudste Limburger blaast 106 kaarsjes uit in Bokrijk

Door - 14 november 2013 - 0000 - Actueel

De oudste Limburg mocht woensdag 106 kaarsjes uitblazen. Antonia Nouwens vierde haar verjaardag in de sfeer van de tijd van toen in Bokrijk.

Oudste Limburger blaast 106 kaarsjes uit in BokrijkElke morgen eet Antonia Nouwens een rauw ei en eet ze een appelsien. Dat samen met altijd hard gewerkt te hebben, heeft haar deze gezegende leeftijd bezorgd, zo zegt Antonia. De dame is op haar gezegende leeftijd nog behoorlijk goed te been en goed van geest. Het was haar wens om haar verjaardag in Bokrijk te vieren.

13 kinderen

“Het oude boerderijtje lijkt veel op de boerderij in het Nederlandse Brabant waar ik geboren ben”, zegt Antonia. Haar moeder zorgde voor de dertien kinderen en maakte zelf de kleren, een boerencape en een kapje, zoals Antonia ook haar verjaardag droeg. Haar vader werkte op het land. Ondanks het feit dat Antonia verliefd was op dorpsgenoot Cees trad ze toch in het klooster. Na 54 jaar zegde ze het klooster opnieuw vaarwel en nu woont ze in het woon- en zorgcentrum Imadi in Hasselt.

“Ik dank de heer dat ik deze verjaardag en dit feest in Bokrijk mag meemaken. Ik wil hier nog vaker terugkomen”, zegt ze. Ook hoopt ze nog enkele jaren aan haar gezegende leeftijd te breien. “Er mogen nog zeven of acht jaar bijkomen”, lacht Tonia.Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150