LimburgActueel.bePXL helpt secundaire scholen met Tabletonderwijs

Door Redactie - 09 oktober 2013 - 3500 - Samenleving

Het Tablio-project van Hogeschool PXL viert haar eerste verjaardag. Met dit project wil de hogeschool middelbare scholen begeleiden in ICT-ondersteund onderwijs en tabletgebruik. Op 9 oktober 2013 deelt de hogeschool de eerste resultaten van dit project met de secundaire scholen.

PXL helpt secundaire scholen met TabletonderwijsTablio richt zich specifiek op het gebruik van Tablets, zoals de iPad of Samsung Galaxy Tab. “We werkten een aantal didactische fiches uit en toepassingen voor onderwijsvakken uit, waarmee leerkrachten aan de slag kunnen bij hun lesvoorbereidingen,” verklaart Ben Lambrechts, algemeen directeur van Hogeschool PXL. “ICT-gebruik in de klas moet op een zinvolle manier kunnen. Binnen Hogeschool PXL hebben we veel ervaring met ICT-ondersteund onderwijs. In 2001 waren we met de PHL, onze voorloper, pioniers met laptoponderwijs via een draadloos netwerk. Binnen Tablio delen we onze ervaringen op een toepasbare manier voor secundaire scholen, naar alle betrokken partijen: directeurs, netwerkbeheerders, leerkrachten. Ook naar beheer en visieontwikkeling inzake onderwijskundig tabletgebruik vervullen we een adviserende functie.”

Hogeschool PXL
Op 1 oktober 2013 bundelden de Provinciale Hogeschool Limburg (PHL) en de XIOS Hogeschool Limburg hun krachten. Hogeschool PXL is de hogeschool met het meest diverse onderwijsaanbod in Limburg. PXL omvat 20 basisopleidingen (19 bachelors en 1 master) en 24 afstudeerrichtingen, ondergebracht in 7 departementen en 2 schools of arts. Daarnaast biedt PXL een ruim aanbod aan postgraduaten, bachelor-na-bacheloropleidingen, vele na- en bijscholingen, congressen en seminaries. Die zijn goed voor 70.000 bezoekers per jaar. Met vestigingen in Hasselt, Diepenbeek en Genk is Hogeschool PXL een tweede thuis voor 7000 studenten en 700 personeelsleden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150