LimburgActueel.beGedeputeerde Vandenhove: “Dierenpolitie is altijd belangrijk!”

Door Redactie - 21 augustus 2013 - 0000 - Actueel

“Met de huidige problemen qua mishandeling van paarden (in Limburg) blijkt nog maar eens hoe belangrijk een dierenpolitie is.”, zegt gedeputeerde voor Veiligheid Ludwig Vandenhove.

Gedeputeerde Vandenhove: “Dierenpolitie is altijd belangrijk!”“Toen ik in 2002 het initiatief nam om binnen de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken een dierenpolitie op te richten werd hier nogal smalend over gedaan. De huidige gebeurtenissen rond één of meerdere paardenbeulen tonen nog maar eens aan dat het belangrijk is dat binnen de politiediensten en binnen het parket systematisch aandacht geschonken wordt aan dierenwelzijn. Met andere woorden, een dierenpolitie is altijd belangrijk!", reageert Vandenhove op de hele zaak.

Opleiding en specialisatie
Het is wenselijk dat binnen elk politiekorps één of enkele personen de mogelijkheid krijgen om zich te specialiseren in alles wat met dierenwelzijn  te maken heeft, zoals dat nu al met milieudossiers gebeurt. Tegelijkertijd is het belangrijk dat elke politievrouw/-man beter opgeleid wordt om met de dierenwelzijnsproblematiek om te gaan. Elke politievrouw/-man moet aanspreekbaar zijn over dergelijke situaties.” Provincie Limburg Opleiding & Training (PLOT) organiseert regelmatig een specifieke opleiding omtrent dierenpolitie. Gedeputeerde Ludwig Vandenhove, verantwoordelijk voor het PLOT, wil laten onderzoeken hoe dierenwelzijn (nog meer) kan geïntegreerd worden in de normale politieopleiding. “Door de recente gebeurtenissen van paardenmishandeling hebben ook mensen zonder huisdier meer  aandacht voor dierenwelzijn. Deze ontwikkeling kan ik als voorvechter van dierenrechten enkel toejuichen. Maar we moeten er over waken dat burgers nochtans ook hier het recht niet in eigen handen gaan nemen. Vandaar dat ik het structureel oprichten van een dierenpolitie nu meer dan ooit bepleit!”, besluit Vandenhove.    


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150