LimburgActueel.beTraditionele volkssporten op Bokrijkdag

Door - 08 augustus 2013 - 3600 - Toerisme

Zondag organiseert Bokrijk de vijfde Bokrijkdag van deze zomer. “De traditionele volkssporten en -spelen die je zondag kan beleven, vormen een mooie aanvulling bij het dagdagelijkse spelaanbod in het museum”, vertelt gedeputeerde voor Toerisme Igor Philtjens.

Traditionele volkssporten op BokrijkdagOp de Bokrijkdagen tonen ambachtslieden hun kunnen aan het publiek via interactieve demonstraties. “Vervlogen passies, tradities en technieken uit ons cultureel erfgoed”, weet Philtjens. Zondag kan je bijvoorbeeld wol verven, weven en touwen maken, maar ook glasblazen of het restaureren van papier of schilderijen. 

Wie liever zelf de handen uit de mouwen steekt, kan dat tijdens één van de workshops: een springtouw maken, smeden, pottendraaien of een armbandje uit leder vervaardigen. Het resultaat gaat achteraf natuurlijk mee naar huis. Zondag staat alles in het teken van de traditionele volkssporten en –spelen. Gidsen maken de bezoekers wegwijs in het ruime spelaanbod: een partijtje beugelen, krulbollen of het tonspel. Ter plaatse leren gespecialiseerde volkssportenclubs de bezoekers katapultschieten. Het hele gezin kan zich ook wagen aan een leuk estafetteparcours, inclusief kruiwagenrace, lepelkoers en zaklopen. Deelnemers maken immers kans op een Bokrijkabonnement voor volgend seizoen. Ten slotte is er ook een handmade markt waar je originele en handmatig vervaardigde spulletjes, van juwelen en kleding tot speelgoed kunt kopen. 

De interactieve demonstraties en workshops vinden plaats tussen 10 en 18 uur.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139