LimburgActueel.beLimburg krijgt een heus countryfestival

Door Dominique Vreven - 06 juli 2013 - 3800 - Cultuur

Op 30 en 31 augustus vindt in Château de la Motte in Groot-Gelmen bij Sint-Truiden het eerste COUNTRYfestival plaats. Naast talent van eigen bodem, zoals Limburger Robby Longo gekend van het vtm-programma 'The Voice', komen bekende artiesten en groepen uit Nederland, Canada, Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Tsjechië naar Limburg afgezakt.

Limburg krijgt een heus countryfestivalCountry zit na de film 'The Broken Circle Breakdown' en de deelname van Robby Longo aan 'The Voice' meer dan ooit in de lift: het genre dat nooit is weggeweest krijgt opnieuw veel mediabelangstelling. Organisator Wendy Vanleeuw van de vzw Jamuzzi pakt in samenwerking met de stad Sint-Truiden, in primeur voor België, op 30 en 31 augustus uit met een tweedaags gezinsvriendelijk countryfestival in de landelijke omgeving van Château de la Motte. Naast intiaties en demonstraties line dance, een festivalmarkt, kinderanimatie en een Miss Country fotowedstrijd, zullen talrijke artiesten uit binnen- en buitenland hun opwachting maken.

Countrytoppers
Op 30 en 31 augustus wordt voor het kasteel van Château de la Motte in Groot-Gelmen bij Sint-Truiden een uniek Saddlespan S2000 podium opgesteld uit Canada. Op zaterdag zijn er optredens van de Johnny Cash tribute band 'A boy named Johnny', 'The Blue Grass Boogieman' uit Nederland en in exclusiviteit voor België 'The Claire Lynch Band' uit Amerika. Het is ook uitkijken naar de Britse band 'Red Sky July' met gitarist Ally McErlain die momenteel met de groep Texas op toernee is door Europa. Limburger Piet De Pessemier mag met zijn akoustische groep 'Mad About Mountains' de dag afsluiten. Op zaterdag 31 augustus komen de Limburgers Robby Longo en de groep Kazoo, uit Amerika 'Hackensaw Boys' en 'The Whiskey Gentry'. Speciaal overgevlogen uit Canada komen de vier bluegrass- en countryzangeressen 'Oh my darling' en 'The Country Sisters' uit Tsjechië brengen een totaalshow naar aanleiding van hun veertigjarig bestaan. Het is meer dan 10 jaar geleden dat deze groep nog eens in België te gast was.

De organisatie verwacht zo'n 2000 bezoekers en voorziet voldoende parking- en campingfaciliteiten. Er is ook een speciaal VIP-arrangement inclusief walking dinner buffet en BBQ in country kasteelstijl.

Meer info: www.countryfestival.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150