LimburgActueel.bePostgraduaat 'Manager in de Kinderopvang' aan PXL

Door - 28 juni 2013 - 3500 - Actueel

PXL-Education start in september met een postgraduaat ‘Manager in de Kinderopvang’. Met het volgen van de eenjarige opleiding verzamelen cursisten de nodige competenties om een kinderopvang op een professionele manier te leiden, zowel op organisatorisch als pedagogisch vlak.Het aantal kinderopvangplaatsen is in de laatste 5 jaar met 15 procent gestegen. “Toch blijft Limburg wat achter in deze trend”, weet gedeputeerde van Welzijn en voorzitter van PXL Frank Smeets. “Een verder omkadering van de kinderopvang is essentieel om Limburg op dezelfde hoogte te brengen dan de andere provincies. Dit postgraduaat speelt hierop in.” 

Ervaring
‘Manager in de Kinderopvang’ is een éénjarige opleiding voor mensen die bij voorkeur al werken in de brede sector van de kinderopvang. “Om het getuigschrift te behalen hebben de cursisten minimaal een bachelordiploma nodig of voldoende ervaring in het coördineren van een kinderopvang”, vertelt directeur Ben Lambrechts. “Ze kunnen zich ook inschrijven voor aparte modules. Wie niet beschikt over een bachelordiploma, ontvangt een bewijs van deelname.”

Het programma beslaat 20 studiepunten, verdeeld over 5 opleidingsonderdelen, en wordt georganiseerd met 100 uren contactonderwijs, aangevuld met persoonlijke opdrachten. Daarnaast is er ook een belangrijke plaats voorzien voor stage die begeleid wordt door een persoonlijke mentor.

De inhoud werd opgesteld in samenspraak met de Provinciale commissie voor buitenschoolse opvang en VSPW Limburg. Er wordt nog gewerkt aan een samenwerking met Kind en Gezin.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150