LimburgActueel.beHilde Peerlings (Groep Delorge-Peerlings) wint Livia-Award 2013

Door - 07 juni 2013 - 3740 - Economie

In Bilzen heeft Hilde Peerlings van Groep Delorge-Peerlings zopas de negende Livia-Award gewonnen. De prijs bekroont een vrouwelijke zelfstandige ondernemer die andere vrouwelijke ondernemers inspireert.

Hilde Peerlings (Groep Delorge-Peerlings) wint Livia-Award 2013Dit jaar waren de genomineerden Patricia Robinne van Idearté, Hilde Peerlings van Groep Delorge-Peerlings en Kim Hardy en Kim Severy van Mamzel. Uiteindelijk koos de jury voor Hilde Peerlings. “Ze slaagt er echter in om haar eigen zaak uit de grond te stampen en na een kleine 7 jaar uitgeroepen te worden tot ‘dealer van het jaar’ door invoerder d’Ieteren”, zo motiveert de jury de keuze. Groep Delorge-Peerlings is officiële merkverdeler van Audi, VW en Skoda.

Peerlings zelf begon haar carrière in de verzekering- & financiële sector. In 1999 geeft ze die job op en start, samen met haar broer, een zaak in de automobielsector. In 2005 opende ze haar eigen garage die snel uitgroeide tot een succesvolle zaak. In juni 2012 volgde dan de fusie tot groep Delorge-Peerlings. Over die groep heeft ze nu de dagelijkse operationele leiding.

Menselijk kapitaal
“Klantenbehandeling en klantentevredenheid zijn voor mij prioriteit, maar ook het menselijk kapitaal is belangrijk”, vertelt Peerlings. “Ik heb altijd veel uitdaging gevonden in het HR-gedeelte: mijn personeel naar een hoger niveau brengen vind ik bijzonder boeiend en belangrijk. De winst wordt ook terug geïnvesteerd in de onderneming.”Volgens de jury verdient Hilde Peerlings de prijs omdat het nog altijd vrij uniek is om als vrouw op dergelijk niveau actief te zijn in de automobielsector.  

De officiële uitreiking vond plaats bij de start van het Zomerfeest van KMO Contact Limburg bij Nijst Natuursteen in Bilzen, het bedrijf van de vorige laureate Danielle Wauters.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150