LimburgActueel.beHasselt gaat voetbalplan opstellen

Door - 27 mei 2013 - 3500 - Sport

De stad Hasselt gaat een ‘voetbalplan’ opstellen om het geld beter te verdelen onder de elf clubs. De Limburgse Hogeschool PXL kwam uit de bus als beste onderzoeker voor dit project.Door de affaire Zulte/Oostende en de zoektocht naar een Antwerpse eersteklasser, is het voetbal ook extra-sportief actualiteit. De stad Hasselt is niet van plan om een voetbalclub over te kopen, maar schakelt wel hogeschool PXL en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in om een onderzoek op te starten naar de noden van de clubs.

Fiches
“We beginnen met een dataverzameling”, zegt onderzoeker Christof Jans. “We inventariseren de bestaande clubs op basis van ligging, infrastructuur en de grootte. Daarna bezoeken we elke club en stellen we een fiche op met hun zwaktes en sterktes.”

“Als die fiches zijn opgesteld, gaan we opnieuw naar de club om een individueel gesprek te voeren”, zegt onderzoeker Evi Knuts. “De lokale besturen vertellen ons dan wat hun toekomstvisie is en wat er veranderd moet worden.”

“Met dit plan willen we de werking van het voetbal op lange termijn garanderen”, zegt schepen van Sport Rob Beenders. “De schaarse middelen die er zijn moeten correct verdeeld worden, want elke club heeft wel zijn wensen, maar er zit nooit een visie achter. Door nu alle clubs in kaart te brengen, kunnen we het evenwicht tussen economie en sport behouden”, besluit hij.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150