LimburgActueel.bePXL start 'Centrum Ondernemen' op

Door - 24 mei 2013 - 3500 - Economie

Vanaf volgend schooljaar start hogeschool PXL (Xios en PHL) met het PXL - Centrum Ondernemen. Daarbij krijgen PXL-studenten en afgestudeerden met ondernemingsplannen de kans om zich te laten begeleiden door investeerders, ondernemers en organisaties.

PXL start 'Centrum Ondernemen' opHet SALK-rapport wees al eerder uit dat er te weinig krachtige ondernemers zijn. “En dat heeft Limburg net nodig in deze economisch moeilijke tijd”, zegt voorzitter Frank Smeets. “Het aantal ondernemers moet stijgen om onze economie te laten draaien. Studenten worden hier nochtans goed opgeleid om de valkuilen van het ondernemerschap te omzeilen. Maar pas afgestudeerden van professionele bachelors krijgen zo snel werk aangeboden, dat zelf een onderneming opstarten er niet in zit.”

Concurrentie
“We organiseren workshops, seminaries en cursussen rond ondernemerschap in al zijn aspecten”, zegt Ben Lambrechts, directeur van de PXL. “Studenten en oud-studenten ontmoeten hier ondernemers en experts om samen te brainstormen, inspiratie te zoeken en het belangrijkste: om te starten. We willen daar niet mee concurreren met lokale ondernemersloketten, maar net met hen samenwerken.”

Hogeschool PXL wil met dit concept niet enkel studenten klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Het wil ze ook warm maken en de zin geven om te ondernemen. “Ze moeten onmiddellijk klaar zijn om zelfstandig te starten”, zegt Smeets. “En het belangrijkste dat ze nu op deze leeftijd kunnen doen, is netwerken.”

Daarom kan dit project rekenen op heel wat steun en belangstelling uit het ondernemingsveld. Voka, VKW, Unizo, Sofim en Mobile Vikings zijn maar enkele voorbeelden.

PXL - Centrum Ondernemen start volgend jaar in de PXL-Toren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150