LimburgActueel.beZuid-Limburg bereidt zich voor op Haspengouwse Week van de Biodiversiteit

Door - 16 mei 2013 - 0000 - Actueel

Tijdens de Haspengouwse Week van de Biodiversiteit van 20 mei ondertekenen enkele Zuid-Limburgse gemeenten een biodiversiteitscharter. Daarmee tonen ze aan dat ze zich de komende jaren gaan inzetten voor meer biodiversiteit.

Zuid-Limburg bereidt zich voor op Haspengouwse Week van de BiodiversiteitOp 22 mei is het internationale dag van de biodiversiteit en dat zagen enkele Limburgse gemeenten als een unieke kans om er meteen een week van te maken. De biodiversiteit gaat ondanks alle inspanningen nog steeds alarmerend achteruit en dat kan volgens de Verenigde Naties alleen maar gestopt worden als iedereen een handje toesteekt.

Activiteiten
Bilzen, Borgloon, Herk-de-Stad, Kortessem en Sint-Truiden ondertekenen daarom tijdens de Haspengouwse Week een biodiversiteitscharter. Het actieplan is een voortzetting van het project Gemeenten Adopteren Limburgse Soorten. "De gemeenten zetten hun woorden onmiddellijk om in daden", zegt Ludwig Vandenhove, gedeputeerde van Milieu en Natuur. "Iedereen zorgt voor een passende activiteit en daarvoor is iedereen welkom om de Haspengouwse dier- en plantensoorten te ontdekken."

Op 20 mei is er in Bilzen bijvoorbeeld een ontdekkingstocht in het Munsterbos. De volgende dag bouwen vrijwilligers in Borgloon een insectenhotel. In Sint-Truiden kan er door holle wegen gefietst worden op 22 mei. Twee dagen later is iedereen welkom voor een avondwandeling in Kortessem en op 25 mei wordt er hulde gebracht aan de Schulense Schapen in Herk-de-Stad.

De gemeenten zijn nog volop bezig met de voorbereidingen. De Week wordt ondersteund door de Provincie Limburg.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150