LimburgActueel.beLimburgs architectenbureau a2o publiceert boekwerk rond connectiviteit

Door Dominique Vreven - 30 april 2013 - 3500 - Cultuur

Het Limburgs architectenbureau a2o heeft bij Uitgeverij MER Paperkunsthalle Gent zijn eerste boekwerk ‘Over connectiviteit’ gepubliceerd. Daarin krijgen we een kijk in hun wereld en visie van ontwerpen in deze huidige tijd.

Limburgs architectenbureau a2o publiceert boekwerk rond connectiviteitDe connectiviteit tussen kunst en architectuur is de rode draad doorheen het boek. Daarom worden de realisaties van a2o gelinkt met het werk van de hedendaagse kunstenaar Nick Ervinck uit Oostende.

Het architectenbureau a2o heeft sinds 2008 als werkterrein gekozen voor de voormalige graanfabriek De Silo in Hasselt (foto). Het is een voorbeeld van hun hedendaags denken en maken, waarbij kunst en architectuur samengaan. Connectiviteit is de permanente inzet van hun onderzoekende architectuur-praktijk en het opzetten van een project waarbij sociale, culturele en ruimtelijke verbindingen werden gelegd. 

Quartier Canal
Naar analogie met het Buda-eiland in Kortrijk en de Wiels-site in Brussel, kwam zo een multifunctioneel gebouw tot stand. Sindsdien wordt er gestaag gewerkt aan de uitbouw en opmars van het zogenaamde stadsgedeelte Quartier Canal. De bedrijvigheid aan de creatieve kaai wordt de laatste jaren steeds intenser met onder andere Kaai 16, Muziekodroom, de Pop- en Rockacademie van de Provinciale Hogeschool Limburg en al de bedrijven en creatievelingen die onderdak vonden in de Silo met de ateliers van a2o, de werkruimtes van Toneelgroep De Queeste en Villa Basta tot het reclamebureau Common.sense en de Studio Silo voor multimediaopleidingen.

In het boekwerk ‘Over connectiviteit’ werden de mooiste en typische realisaties van het architectenbureau a2o opgenomen en in relatie gebracht met de architectuurkunst van Nick Ervinck.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150