LimburgActueel.beCollectiedag herinneringen WOI in Limburg

Door Redactie - 14 april 2013 - 0000 - Samenleving

Het Provinciaal Centrum voor Cultureel Erfgoed (PCCE) roept alle inwoners van Limburg op om voorwerpen, foto’s, brieven of andere herinneringen in verband met Wereldoorlog I op zondag 21 april mee te brengen naar de Provinciale Bibliotheek Limburg in Hasselt.

Collectiedag herinneringen WOI in Limburg
Al het aangeboden materiaal wordt geduid en gedigitaliseerd.“De verzamelde stukken worden in het kader van het project Europeana 1914-1918 opgenomen in een centrale Europese databank. Tegelijk past de collectiedag in het project Limburg 1914-1918, waarmee de provincie Limburg de geschiedenis van de Groote Oorlog wil vertellen vanuit een Limburgs perspectief. Kleine verhalen, van elke Limburger, bieden een schat aan informatie. Het is echter niet altijd eenvoudig om die verhalen op te sporen, vandaar deze Collectiedag”, aldus gedeputeerde van Cultuur, Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens. “We zoeken kleine getuigenissen, documenten en voorwerpen die in schoendozen en koekjestrommels bewaard worden”, vervolgt Philtjens. “We willen mensen dan ook vragen om op zolder en in hun kasten op zoek te gaan naar herinneringen aan de Groote Oorlog.”

Digitaliseren
Het verzameld materiaal wordt tijdens de Erfgoeddag op 21 april in de Provinciale Bibliotheek Limburg gedigitaliseerd. Specialisten zullen er helpen met het interpreteren van de voorwerpen en foto’s. Erfgoedexperts geven gratis advies over een goede bewaring ervan. Na afloop kan men het materiaal terug meenemen naar huis.

Het verzameld materiaal wordt als een digitale Limburgse Eerste Wereldoorlogcollectie getoond op www.erfgoedplus.be en www.limburg1914-1918.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139