LimburgActueel.beBaseballclub Nstar start G-Baseball initiaties voor sporters met een beperking

Door Redactie - 02 maart 2013 - 3910 - Sport

Baseballclub Nstars uit Neerpelt lanceerde eind februari met succes G-Baseball in België: spelinitiaties voor jonge gehandicapte sporters. De komende maanden volgen nog meer initiaties op locatie bij en voor de leerlingen in het buitengewoon secundair onderwijs Sint-Elisabeth in Peer.G-Baseball initiatielessen zijn speciale coole Baseball-lessen voor jongens en meisjes met een verstandelijke of lichamelijke beperking. De Nstars werken drempelverlagend doordat ze zelf naar de scholen toekomen met een soort  G-Baseball Roadshow. "Maar we noemen het geen G-Baseball hè, want iedereen bij de Nstars speelt gewoon baseball. We passen alleen de spelvorm en sommige materialen aan al naar gelang de omstandigheden en het niveau van de groep", vertelt Herman Rijkx van de Nstars. "Spelen we in de zaal dan gebruiken we uiteraard zachtere ballen; wordt er buiten gespeeld dan worden er bijvoorbeeld echte honken neergelegd."

Gloednieuw materiaal
Er wordt dus echt gebaseballd met leren baseball handschoenen, normale of grote baseballen en met een keuze uit zware harde knuppels of lichte zachte bats. De Nstars hebben speciaal hiervoor deze gloednieuwe baseball materialen aangeschaft. Hierdoor wordt  de sport- en spelbeleving van het baseballen voor iedere speler even spannend en leuk.

G-Sport
Met deze eerste G-Baseball initiatie door de Nstars is de lancering van G-Baseball in België een feit. Er worden komende maanden nog meer initiaties op locatie gegeven bij en voor BuSo St-Elisabeth. Nstars G-Baseball maakt ook deel uit van het G-Sport aanbod tijdens de grote Fun-Athlon editie 2013 op 24 mei a.s. aan Sportcentrum De Deuster in Peer.

Zin om zelf te baseballen, te komen kijken of mee te helpen met de initiaties ? 
Neem dan contact op met Herman Rijkx of Martin Langezaal van de Nstars via info@nstars.be of kijk op de website, www.nstars.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150