Het is vandaag Dinsdag, 25 April 2017

Mooiste wandelroute van Vlaanderen Vakantieland ligt in Voeren

De wandeling ‘Ontdek de bronnen van de Voerstreek’ is door wandelaars uitgeroepen tot ‘de mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland’. 

Op de website van het Eén-programma 'Vlaanderen vakantieland' konden wandelaars gratis een plan downloaden van tien wandelroutes in Vlaanderen, om vervolgens zelf op verkenning te gaan. Maar liefst 33.000 mensen hebben dat gedaan. De wandelaars konden de routes beoordelen op hun omgeving, moeilijkheidsgraad, afwisseling, voorzieningen, toegankelijkheid en algemene score. De Limburgse Voerstreek wist met zijn uitzichten, glooiende landschappen en avontuurlijke, drassige paden tal van wandelaars te bekoren en mag voortaan de eretitel ‘mooiste wandelroute van Vlaanderen vakantieland’ dragen.
 
Jetteke
De route ‘Ontdek de bronnen van de Voerstreek’ is een 8,5 kilometer lange wandeling langs de Voerse bronnen. Een aantal ambassadeurs langs de route, zoals Jetteke, die al jaren een winkel met streekproducten uitbaat, en de werknemers van jeugdherberg de Veurs, ontvingen uit handen van Vlaanderen vakantieland-presentatrice Saartje Vandendriessche bovendien een trofee. In de Vlaanderen vakantieland-aflevering van zaterdag 19 januari is te zien hoe Jetteke haar trofee in ontvangst neemt.
  
Ook de wandelroute ‘Dwars door de Hoge Kempen’ (10 km) in het Nationaal Park Hoge Kempen was genomineerd, maar haalde het net niet.

(foto: vrt)