LimburgActueel.beIndevuilbak-campagne sensibiliseert Limburgse jongeren

Door - 21 november 2012 - 0000 - Actueel

Sinds deze week hebben OVAM en Fost Plus opvallende hotspots geplaatst in de provincie Limburg. Ze maken deel uit van de ‘Indevuilbak-campagne’ van de Vlaamse overheid.

Indevuilbak-campagne sensibiliseert Limburgse jongerenDe zogenaamde Indevuilbak-hotspots staan op snoeproutes: populaire trajecten van en naar scholen waar zwerfvuil rondslingert. De actie wil jongeren aanspreken met de boodschap dat zwerfvuil niet meer van deze tijd is.

Media
“In het gevecht tegen zwerfvuil moet je hardnekkig durven zijn en zoveel mogelijk medestanders verzamelen”, vertelt Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. “Dat gebeurt in de eerste plaats via sensibilisatie, van jong tot oud. Allicht de moeilijkste groep om met onze boodschap te bereiken, zijn de jongeren. Daartoe moeten we via aangepaste, moderne media hun taal proberen te spreken. Dat is wat deze Indevuilbak-campagne nu probeert te doen.”

OVAM en Fost Plus plaatsen daarom hotspots op populaire trefplaatsen naar en van scholen waar jongeren van 7u ’s morgens tot 19u gratis op het internet kunnen. Op deze plekken worden ze met affiches en afvalbakken gesensibiliseerd om zwerfvuil in de vuilbak te deponeren. De Indevuilbak –hotspots staan tot 1 december opgesteld in Peer, Genk, Sint Truiden, Bree, Hasselt en Lanaken.

De Vlaamse overheid ontwikkelde ook een lespakket over zwerfvuil voor leerkrachten uit het secundair onderwijs en een Indevuilbak-spel dat jongeren kunnen downloaden. De gratis applicatie werd al meer dan 9.000 keer gedownload.

Meer info: www.indevuilbak.be 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150