LimburgActueel.beInterview: '12 uur van Hasselt' vinzwemmen

Door Rony Maes - 25 oktober 2012 - 3500 - Sport

Tijdens de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober organiseert de club ‘Vinzwemmen Nautilus Hasselt’ in het stedelijk zwembad ‘De 12 uur van Hasselt’. LimburgActueel sprak hierover met organisator Free Duerinckx. 

In de nacht van zaterdag op zondag is er een twaalf uur durende aflossing in vinzwemmen in het zwembad van Hasselt. Een ploeg bestaat uit minstens 8 en maximaal 12 zwemmers en/of zwemsters. Per ploeg moet er altijd een zwemmer aan het zwemmen zijn. De afstand die per beurt afgelegd wordt moet minstens 100 meter bedragen en maximaal 800 meter. De volgorde mag vrij gekozen worden. Elke zwemmer moet wel per drie uur minimum 400 meter zwemmen; dat mag gespreid zijn over verschillende beurten.

De zwemmers hoeven geen CMAS-licentie te hebben, maar moeten wel medisch in orde zijn om te mogen zwemmen en aangesloten zijn bij een sportclub. De eerste zwemmer start op zaterdag 27 oktober om 19.30 uur en een dag later om 06.30 uur wordt er afgefloten. Door de omschakeling naar het winteruur is dit toch 12 uur.

“Bedoeling van de zwemmarathon is de nieuwe en bestaande leden helpen met de aankoop van (nieuw) materiaal dat niet gemakkelijk te verkrijgen is via de normale handel”, zegt organisator Free Duerinckx.

Voor meer info over ‘De 12 uur van Hasselt’ en het vinzwemmen in het stedelijk zwembad van Hasselt kan je terecht op www.vinzwemmen.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150