LimburgActueel.beBetalen voor kraantjeswater in de horeca?

Door - 19 oktober 2012 - 0000 - Actueel

Het idee om kraantjeswater op de kaart te zetten in de horeca waait stilletjes over van onze buurlanden naar Limburg. Maar moeten uitbaters het dan gratis aanbieden of kan het ook tegen betaling? DrinKraantjeswater, een samenwerking tussen de provincie Limburg, de watermaatschappijen IWM en VMW en de afvalmaatschappij Limburg.net, wil de horecazaken in Limburg en Diest overtuigen om kraantjeswater te serveren. “Kraantjeswater heeft zoveel voordelen: het is gezond, lekker, milieuvriendelijk en van topkwaliteit. Het is haast onbegrijpelijk waarom we nog naar flessenwater grijpen”, zegt Michel Vanroy, directeur VMW Limburg. De organisatie roept nu via een wedstrijd klanten op om hun favoriete horecazaak te overtuigen om kraantjeswater te serveren.

Gratis?
In 27 Limburgse horecazaken staat sinds kort kraantjeswater op de kaart. De klanten kijken soms verrast op, want in de meeste horecazaken moeten ze betalen voor een glas kraantjeswater. Hoewel het goedkoper is dan andere dranken, verwachten de meeste klanten toch dat kraantjeswater gratis geserveerd wordt.

“Er zijn verschillende factoren die bijdragen tot de prijszetting, zoals personeelskosten, de accommodatie, de koeling, het waterverbruik, enzovoorts”, legt Kris Somers, directeur communicatie Limburg.net uit. “Wie de rekensom maakt, begrijpt dat uitbaters een bepaalde prijs vragen voor kraantjeswater. Daarom vinden we het niet vreemd dat uitbaters dezelfde winstmarge aanrekenen als bij andere frisdranken. Zo behouden ze hun winst en betaalt de klant nog altijd minder voor een glas kraantjeswater dan voor frisdrank."

Meer info: www.drinkkraantjeswater.be


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150